Уряд затвердив план можливої евакуації громадян України з Криму

17:45 19 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Zaxid.net

Про це повідомив у середу на брифінгу міністр Кабміну Остап Семерак.

За його словами, Кабінет міністрів затвердив сьогодні, 19 березня, план підготовки до можливої евакуації громадян України з Криму й доручив всім органам центральної виконавчої влади провести підготовчий етап до неї. Семерак також конкретизував: «Ми прогнозуємо, що цей процес може бути істотно у більших масштабах, ніж сьогодні. Рішення прийнято не тільки урядом, але і Радою національної безпеки і оборони, затверджено відповідний план заходів, він сьогодні був затверджений на засіданні Кабміну. Він передбачає доручення всім органам центральної виконавчої влади провести підготовчий етап і виконати ті завдання, які стоять вже сьогодні». 

Остап Семерак запевнив, що «уряд також комунікує з органами місцевої влади, які разом з Міністерством соціальної політики займаються розміщенням тих людей, які вже змушені залишати свої будинки, – урядовий кол-центр виділив окрему групу  яка працює саме з цією категорією людей, додавши: «Сподіваюся, що цей процес не буде носити загрозливий характер, але ми готуємося до належної реакції на можливі міграційні рухи». 

Водночас. на запитання про те, які конкретні дії передбачає затверджений план, Семерак не відповів, пообіцявши оприлюднити його на сайті Кабміну. 

Повідомляючи про це у середу, «ЛІГАБізнесІнформ» нагадує заяву першого віце-прем'єр-міністра Віталія Яреми , що уряд готується до можливої евакуації великої кількості населення Криму на материкову частину України. Зокрема, у Херсонській області бази відпочинку вже почали переобладнувати під житло для біженців.

Як повідосляв «ЩЛ», на Львівщині вже влаштовано на тимчасове проживання 836 жителів Криму й Південного Сходу України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів