Упало 119 дерев, пошкоджено 10 автівок, трамваї і тролейбуси не ходять: наслідки стихії у Львові

16:03 11 грудня 2022 р.

Фото до новини

Як повідомила Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства, станом на 15:30 год у Львові через налипання мокрого снігу і обледеніння гілок у місті впало 119 дерев.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Над розкриженням і вивезенням дерев працюють 24 бригади. Також працюють 2 бригади ЛКП Львівсвітла» над ліквідацією поривів на електромережі, і 1075 двірників посипають і чистять тротуари.

«Станом на зараз через складні погодні умови у Львові впало 119 дерев. Впало 45 дерев на Сихові, 28 дерев у Франківському районі, 17 дерев у Личаківському, 13 дерев у Галицькому, 10 у Шевченківському і 7 у Залізничному районі.

Із тих 119 дерев вже прибрано 84, а 35 в роботі. Працюють 24 бригади – це 102 людини і 20 одиниць техніки.

Через падіння, в основному гілок дерев, пошкоджено 10 машин.

Також маємо 32 пориви на мережах ЛКП «Львівсвітло». Ці пориви пов’язані з падінням дерев. Над ліквідацією пошкоджень зараз працюють 2 бригади. Вже ліквідували 5 пошкоджень, а 27 в роботі. Роботи з ліквідації поривів на електромережі можуть проводити лише після того як розкрижать і заберуть повалені дерева. Ремонтні бригади ЛКП «Львівсвітло» будуть працювати доти, доки не ліквідують всі пошкодження», - розповіла Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства.

Щодо роботи електротранспорту, то за словами Ірини Маруняк, працівники ЛКП «Львівелектротранс» зараз чистять контактну мережу трамваї №6 і №8.

«Трамваї і тролейбуси поки на лінії не виходять. Зараз дощ припинився, то маємо надію, що контактну мережу вдасться почистити від обледеніння», - додала посадовиця.

Також станом на зараз на вулицях міста працює 56 одиниць техніки – це піскорозкидувачі і трактори, і 17 мотоблоків. А 1075 двірників посипають і чистять тротуари.

Як у Львові попадали дерева на автомобілі і вулиці (фото)

Стихійне лихо у Львові: впало 18 дерев, ускладнено рух автотранспорту

У Львові через налипання брил мокрого снігу на електромережах не курсують трамваї і тролейбуси

У Татрах зійшли дві лавини: є жертви. У Карпатах оголосили про сніголавинну небезпеку

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів