Уночі понад 70 українських дронів атакували військові об'єкти у РФ - джерела

11:11 30 грудня 2023 р.

Фото до новини

Українські захисники цієї ночі атакували військові об'єкти на території Росії. Найгучніше було у Брянську.

Про це РБК-Україна розповіли джерела в спецслужбах, пише Dailylviv.com.

"В ніч з 29 на 30 грудня Сили безпеки і оборони України завдали потужного удару по військових об’єктах на території РФ. Всього в атаці брало участь понад 70 безпілотників різних типів", - зазначають джерела.

Як розповіли співрозмовники, найгучніше було в Брянську, де група безпілотників атакувала завод "Кремній Ел". Це один із найбільших виробників електроніки для російської воєнної техніки. Зокрема, для ракет великої дальності та систем ППО "Панцир".

Читайте також: Першу партію вінницьких безпілотників Щедрик передали захисникам

Відомо, що також пролунали вибухи на кількох військових об’єктах в Бєлгороді, Тулі, Твері, Москві.

"Російська ППО змогла збити певну частину українських БпЛА, але значна кількість з них ефективно спрацювала по цілях. На відміну від російських терористичних ударів по території України, Сили безпеки та оборони України завдавали удари виключно по військових об'єктах ворога", - додають джерела.

Пізно ввечері 29 грудня у Бєлгороді почали скаржитися на вибухи і нібито обстріл. Губернатор області заявив, що ППО збила "кілька повітряних цілей" на підльоті до Бєлгорода.

Вже під ранок 30 грудня російське Міністерство оборони відзвітувало про "відбиту" атаку. У Шойгу заявили, що збили аж 32 дрони, а ППО нібито працювала у Брянській, Орловській, Курській та Московській областях.

Як раніше повідомляли розробники, новий безпілотний літальний апарат може підійматися на висоту до 4000 м, рухатися зі швидкістю 150 км/год.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів