«Укрспирт» забруднює річку на Львівщині

12:40 14 серпня 2018 р.

Фото до новини


Фото: portal.lviv.ua

Державна екологічна інспекція у Львівській області отримувала впродовж липня 2018 року численні звернення жителів Золочівського району щодо погіршення природних якісних характеристик води у річці Золочівка.

Про це повідомили в Державній екологічній інспекції у Львівській області, де також розповіли: «За результатами контрольних заходів та лабораторних досліджень води і грунтів було встановлено причетність до даних забруднень державним підприємством спиртової та лікеро-горілчаної промисловості «Укрспирт» Струтинське МПД, внаслідок чого було проведено позапланову перевірку підприємства. В ході перевірки держінспекторами з ОНПС було зафіксовано неналежне утримання трубопроводу для транспортування відходів виробництва («барди») до полів фільтрації».

«У результаті перевірки підприємству видано припис щодо усунення проривів трубопроводу та вжиття заходів щодо подальшого недопущенню негативного впливу на навколишнє природне середовище, зокрема зобов’язано ліквідувати забруднення земель. Керівників підприємства притягнуто до адміністративної відповідальності за статтями 52 та 60 Кодексу України про адміністративні правопорушення з накладенням штрафних санкцій на суму 986 гривень. Крім цього, за результатами лабораторних досліджень відібраних зразків грунту та отримання відомостей відділу Держземагентства у Золочівському районі щодо нормативно-грошової оцінки забруднених земель буде нараховано збитки відповідно до методики», – поінформували також у Державній екологічній інспекції у Львівській області.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів