Укренерго посилило вимкнення світла до кінця дня й запланувало імпорт

12:21 3 вересня 2024 р.

Фото до новини

У вівторок, 3 вересня, запланований імпорт електроенергії з сусідніх країн до України становить 13,3 тис. МВт-год., експорт не здійснюється.

Про це повідомляє НЕК "Укренерго", пише DailyLviv.com.

"Імпорт: протягом доби з Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 13 256 МВт-год, з максимальною потужністю в окремі години до 905 МВт. Експорт: не відбувається і не передбачається", - йдеться у повідомленні.

В Укренерго наголосили, що станом на 9:30 вівторка рівень споживання на 2,7% менший, ніж попередньої доби. У понеділок, 2 вересня, максимум споживання був на рівні попереднього робочого дня – п’ятниці, 30 серпня.

Читайте також: У Львівобленерго додали нові показники вимкнень заради справедливості

"Нагадуємо, що зараз українська енергосистема відновлюється після дев’яти масованих атак росіян, у ній зберігається дефіцит потужності, а на енергооб’єктах тривають аварійні та планові ремонти. Тож, коли електроенергія з’являється за графіком, споживайте її, будь ласка, ощадливо", - зауважили в Укренерго.

Читайте також: Нова вказівка Укренерго про графік вимкнення електроенергії - Львівобленерго

Наразі українська енергосистема відновлюється після дев’яти масштабних атак з боку росіян. Проблеми з дефіцитом потужності тривають, і на енергооб’єктах ще проводяться як аварійні, так і планові ремонти.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів