Українці, які зголосяться до Українського легіону, зможуть повернутися в Польщу після ротації

14:40 11 липня 2024 р.

Фото до новини

Очільник МЗС Радослав Сікорський під час саміту НАТО у Вашингтоні повідомив, що кілька тисяч людей у ​​Польщі вже зареєструвалися для вступу до Українського легіону.

Як повідомив міністр, у Польщі починають готувати першу українську бригаду добровольців. Про це інформує InPoland, пише DailyLviv.com

Сікорський підсумував, що з близько 1 мільйона українців обох статей, що перебувають у Польщі, кілька тисяч уже зареєструвалися для участі в цьому проекті. Очільник МЗС зазначив, що багато з них дуже хочуть служити і змінювати своїх земляків на фронті, але бояться потрапити на поле бою без відповідної підготовки та спорядження.

Сікорський підкреслив, що польська сторона прагне забезпечити добровольцям відповідне навчання та спорядження. Після завершення підготовки бійців відправлять в Україну з правом повернення до Польщі після ротації. Міністр зазначив, що якби кожна європейська країна вжила подібних заходів, Україна могла б розраховувати на підтримку кількох бригад.

Угода про гарантії безпеки, підписана між Україною та Польщею, передбачає створення в Польщі добровольчого легіону за можливої ​​участі іноземців. Президент України Володимир Зеленський зазначив, що кожен громадянин України, який вирішить вступити до добровольчого легіону, зможе підписати контракт із Збройними Силами України.

До слова, військовозобов`язаних українців можуть відправити з Німеччини в Україну.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів