Український легіон у Польщі вже має кілька тисяч добровольців

09:13 11 липня 2024 р.

Фото до новини

Добровольці будуть оснащені найкращим обладнанням від українських міжнародних партнерів, а після ротації матимуть право повернутися до Польщі.

Про це повідомив міністр закордонних справ Радослав Сікорський на NATO Public Forum у Вашингтоні, пише DailyLviv.com.

"У Польщі ми починаємо готувати першу українську бригаду, що складається з добровольців у Польщі. У нас налічується до мільйона українців обох статей, і кілька тисяч із них уже зареєструвалися для участі в цьому призові. І що цікаво, багато хто з них справді хоче служити і ротувати своїх співвітчизників, але вони кажуть: ми не хочемо бути відправленими в бій, не будучи належно навченими та екіпірованими", - розповів Радослав Сікорський у Вашингтоні, де проходить ювілейний саміт НАТО.

За словами Сікорського, Польща навчатиме та екіпіруватиме добровольців легіону, який передадуть Україні як підрозділ з правом повернення його бійців до Польщі після проходження ротації.

"Якби так вчинила кожна європейська країна, в України було б кілька бригад", - сказав міністр МЗС Республіки Польща Радослав Сікорський.

Створення в Польщі добровольчого легіону з можливою участю іноземців передбачила угода про гарантії безпеки, підписана нещодавно між Україною та Польщею. За словами Президента України Володимира Зеленського, кожен громадянин України, який вступить у добровольчий легіон, зможе укласти контракт зі Збройними силами України.

Міністр оборони України Рустем Умеров закликав усіх українців, які перебувають у Європі, приєднатися до Українського легіону і зазначив, що добровольці отримають сучасну підготовку від союзників України з Польщі, Литви та інших країн ЄС. За його словами, легіон буде оснащений найкращим обладнанням від українських міжнародних партнерів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів