Військовозобов`язаних українців можуть відправити з Німеччини в Україну

14:25 11 липня 2024 р.

Фото до новини

За двох умов: якщо до влади прийде ХСС і Київ попросить про таке.

Лідер партії ХСС Маркус Зьодер пояснив в інтерв’ю Münchner Merkur, пише DailyLviv.com, що в разі приходу до влади їхній уряд відправить українців призовного віку в Україну проходити військову службу, «якщо Україна попросить нас про це». Це може статися найближчим часом: у середу стало відомо, що Київ планує призвати до війська громадян чоловічої статі призовного віку, які проживають в інших країнах Європи.

Для цього, наприклад, у Польщі має бути створено підрозділ під назвою «Український легіон». «Ми закликаємо всіх українців Європи вступати в Український легіон. «Ваш внесок є неоціненним у нашій боротьбі за свободу та незалежність», – сказав міністр оборони України Рустем Умеров.

Маркус Зьодер також хоче покінчити з автоматичним правом українців на громадську допомогу. «З самого початку ми були налаштовані скептично», — пояснив він в інтерв’ю. У Німеччині українці-біженці з 2022 року отримують громадянську допомогу - не нижчу допомогу, ніж шукачі притулку. 

Зьодер також пояснив, що вступ України до НАТО наразі не обговорюється.

«Пропозиція членства в НАТО зараз у розпал війни означала б, що НАТО матиме обов’язок допомоги з цього моменту. Це зробило б нас ворогуючою стороною. Ми це однозначно відкидаємо», – сказав голова ХСС. 

Голова ХСС також дуже обережно висловився щодо розпочатих переговорів про вступ України до ЄС: «Не зважаючи на всю зрозумілу підтримку України, для ЄС і для нас також будуть величезні виклики».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів