Українські водії на пункті пропуску «Краківець – Корчова» призупинили голодування. Про що домовились

18:59 1 грудня 2023 р.

Фото до новини

Українські водії на заблокованому пункті пропуску «Краківець – Корчова» призупинили голодування після перемовин із польськими страйкарями.

Про це повідомляє Суспільне, пише DailyLviv.com.

Учасники переговорів домовилися, що польська сторона буде пропускати сім вантажівок на годину, а гуманітарні та військові вантажі рухатимуться поза чергою. Якщо домовленості порушать — вони відновлять голодування.

Міністерства інфраструктури України та Польщі напрацьовують заходи для розблокування кордону, зокрема вже погодили відкриття пункту пропуску «Угринів – Долгобичув» для проїзду порожніх вантажівок і створення в системі єЧерга окремих пасів для порожніх вантажівок на пунктах пропуску «Ягодин – Дорогуськ» та «Краківець – Корчова».

Тим часом блокувати рух вантажівок почали на словацькому пункті пропуску «Вишнє-Нємецьке», суміжному з українським пунктом «Ужгород», повідомили в ДПСУ. За їхніми даними, вантажі з гумдопомогою, пальним та тваринами не блокуватимуть. Решту вантажів на виїзд зі Словаччини будуть пропускати в обмеженій кількості, на вʼїзд — не блокуватимуть.

Нагадаємо, сьогодні українські водії оголосили голодування на польському боці кордону.

Додамо, з 6 листопада на польському боці прикордоння група проросійськи налаштованих польських перевізників розпочала блокування вантажних перевезень з Польщі в Україну.

Читайте також: Прикордонники не випустили Порошенка з України (відео)

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів