Словаки розпочали блокаду словацько-українського кордону

16:43 1 грудня 2023 р.

Фото до новини

О 16:05 на території Словаччини розпочато блокування руху вантажівок через пункт пропуску «Вишнє-Нємецке», суміжний українському пункту пропуску «Ужгород».

Про це інформує Держприкордонслужба, пише DailyLviv.com.

"За інформацією від словацьких прикордонників, о 16:05 на території Словаччини розпочато блокування руху вантажівок через пункт пропуску «Вишнє-Нємецке», суміжний українському пункту пропуску «Ужгород». Акцію, терміни якої наразі не відомі, проводять представники Спілки перевізників Словаччини.

Відомо, що перевезення гуманітарної допомоги, інших важливих вантажів, живих тварин, пального та охолоджених вантажів не блокуватимуть. Решту вантажів на виїзд зі Словаччини будуть пропускати в обмеженій кількості, по чотири вантажівки за годину. На в’їзд у Словаччину рух блокувати не будуть. Також не обмежуватимуть рух легкового автотранспорту та автобусів", - йдеться в повідомленні.

Ще в середині листопада словацькі перевізники, слідом за польськими, погрожували перекрити український кордон для вантажівок.

16 листопада словаки вперше заблокували кордон з Україною. Перевізники провели попереджувальну акцію і перегородили дорогу до прикордонного переходу Вишне-Німецьке власними автомобілями на годину – з 13:00 до 14:00. 

21 листопада словацькі перевізники знову заблокували пункт пропуску на кордоні з Україною

Сьогодні українські водії оголосили голодування на польському боці кордону.

Нагадаємо, блокада польсько-українського кордону триває з 6 листопада. Передусім польські перевізники вимагають повернення дозволів для українських водіїв і вимагають вилучити польські автівки з електронної черги, а також поза чергою випускати з території України порожні польські вантажівки.

Читайте також: Українсько-польський кордон блокує рашист і путініст з ультраправої партії

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів