Українські сили прорвали найскладнішу лінію російської оборони - командир ЗСУ

14:17 27 серпня 2023 р.

Фото до новини

Українські сили досягли подальших тактичних значних успіхів на заході Запорізькій області.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни ISW (США) з посиланням на українські та російські джерела, пише Dailylviv.com

Українські та американські джерела припускають, що це може бути найскладніша лінія російських оборонних позицій.

Геолокаційні кадри, опубліковані 25 серпня, показують, що українські сили просунулися на 1,5 км на південь, північний схід від Новопрокопівки (13 км на південь від Оріхова).

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі 25 серпня заявив, що українські сили наразі наступають через основний комплекс російських оборонних приготувань уздовж напрямку просування України. 

26 серпня повідомили, що український командир, який воює на півдні України, заявив, що українські сили вважають, що вони прорвали найскладнішу лінію російської оборони в цьому районі і тепер зможуть просуватися швидше. 

Український командувач заявив, що українські сили увійшли в райони, де вони зіткнулися лише з російськими «тилово-технічними групами», і що він очікує, що подальший український прорив у цих районах буде легшим.

Зараз українські сили виходять на відстань удару від наступної серії підготовлених російських оборонних позицій, які можуть бути слабшими, ніж попередня російська оборона, але все ще становлять серйозну проблему.

Низка оборонних позицій, через які наразі просуваються українські війська, складалася зі щільних шарів мінних полів та укріплень, для утримання яких російські сили доклали значну живу силу, техніку та зусилля.

Низка російських оборонних позицій, які зараз стоять перед українськими силами, ймовірно, складається з відносно більш суцільного масиву протитанкових ровів, протитанкових перешкод - зуби дракона і додаткових мінних полів - з російськими бойовими позиціями за цими перешкодами - подібно до першої російської лінії оборони.

Проте масштаби мінних полів у районі цієї серії підготовлених оборонних позицій невідомі, хоча вони можуть бути менш інтенсивно заміновані, щоб дати російським силам, які діють на північ від цих позицій, можливість відступити.

Крім того, ISW нещодавно оцінила, що ця серія підготовлених оборонних позицій може мати меншу захищеність, ніж позиції, які українські війська вже проникли на північ.

Контрнаступ України буде важким і тривалим - Пентагон

Україна розпочала наступ, який визначить долю війни - іноземні аналітики

ЗСУ атакують та промацують оборону росіян - естонська розвідка

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів