Україні для підсилення ППО потрібні Gepard, Skynex - Ігнат

09:35 3 жовтня 2023 р.

Фото до новини

Україна для підсилення протиповітряної оборони потребує більше німецьких зенітних самохідних установок Gepard, систем Skynex, а також аналогів, які справляються з ударними дронами "Shahed".

Про це розповів речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону "Єдині новини", пише Dailylviv.com.

"Безумовно, Gepard показав себе надзвичайно ефективно і раціонально, тому що використання боєприпасів до Gepard – це використання зенітних керованих ракет. Зрозуміло, що їх може бути більше надано Україні. І питання в тому, скільки ми можемо отримати таких установок, як Gepard. Звісно є аналоги цих систем – це питання вже давно вивчається, йдуть переговори», - сказав Ігнат.

За його словами, нині вище керівництво держави, командування Генерального штабу, Повітряних сил тримають цю тему під пильною увагою.

"Нам потрібно більше таких систем, аналогів Gepard. Є навіть кращі системи, здатні оперативно діяти в автоматичному режимі, знищуючи такі ціли, як безпілотним Shahed", - підкреслив речник.

Загалом, зазначив Ігнат, бракує нашим силам оборони засобів, які б дозволили захищати українське небо та свою територію ще краще.

Як повідомлялося, вночі 3 жовтня сили та засоби Повітряних сил ЗСУ знищили 30 повітряних цілей: 29 ворожих ударних дронів типу Shahed та крилату ракету «Іскандер-К».

У вересні РФ для атак по Україні запустила рекордну кількість Shahed

Кремль у жовтні може домовитися з Іраном про передачу балістичних ракет - ISW

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів