У вересні РФ для атак по Україні запустила рекордну кількість Shahed

14:57 2 жовтня 2023 р.

Фото до новини

У вересні росіяни впустили в напрямку України 503 безпілотники Shahed-136. Майже 400 було збито силами українського ППО.

Вересень став рекордним місяцем з точки зору використання Росією безпілотників Shahed. Росіяни запустили понад 500 безпілотників над Україною, скеровуючи їх в основному на українські об’єкти цивільної інфраструктури

Про це свідчать дані спеціалізованого видання Defence Express, пише Dailylviv.com.

У ніч проти 2 жовтня росіяни запустили сім безпілотників в Україну. Це виняток з правил, оскільки у вересні з території Російської Федерації та окупованих територій майже щодня запускались десятки безпілотників Shahed. Загалом за минулий місяць росіяни атакували Україну 503 безпілотниками Shahed-136. За підрахунками сайту Defense Express, українцям вдалося збити майже 400 таких безпілотників, тобто майже 80% від всієї кількості запущених в напрямку України безпілотників.

Росіяни раніше купували безпілотники Shahed в Ірані, і тепер, ймовірно, збирають їх на території РФ. Останніми тижнями їхніми цілями були портові та зернові об'єкти, а також енергетична інфраструктура. Тим часом українці все частіше атакують своїми безпілотниками військові об'єкти на території Росії. У вівторок, 2 жовтня, українське Головне управління розвідки підтвердило успішну атаку безпілотників на Смоленський авіаційний завод, де виробляються ракети Х-59.

Військові експерти розповіли, як відрізняється модернізований Shahed від старого мопеда

Кремль у жовтні може домовитися з Іраном про передачу балістичних ракет - ISW

Іранський дрон зібраний з деталей, вироблених в різних країнах: більшість компонентів зі США - ГУР

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів