Ухилення від сплати податків. БЕБ заперечує тиск на інвестомпанію Dragon Capital у Львові

12:37 24 травня 2024 р.

Фото до новини

Сьогодні в медіа зʼявились повідомлення з посиланням на офіційну заяву інвестиційної компанії Dragon Capital щодо тиску з боку Бюро економічної безпеки.

Про це інформує БЕБ, пише DailyLviv.com.

Як стверджують у БЕБ, ця інформація не відповідає дійсності.

Зокрема в оприлюднених матеріалах йдеться про «підвищену увагу» впродовж останніх кількох місяців працівників Бюро економічної безпеки до діяльності одного з торгово-розважальних центрів у Львові та тиск на бізнес.

Зауважимо, що розслідування з приводу діяльності  згадуваної компанії відбувалось за фактом ухилення від сплати податків. Задля перевірки наявної інформації детективи БЕБ провели ряд слідчих дій. Після цього 29 лютого 2024 року кримінальне провадження за ознаками статті 212 Кримінального кодексу України детективами ТУ БЕБ у м.Києві було закрито.

Читайте також: Власник «Української правди» Томаш Фіала і ексспіввласник Винниківської тютюнки Олександр Свіщов контролюватимуть видобуток мінвод на Львівщині

Що стосується кримінального провадження ТУ БЕБ у Львівській області – зазначене кримінальне провадження у травні цього року, в порядку визначення підслідності, прокуратурою було скеровано до БЕБ від Національної поліції України. В рамках перевірки викладених у матеріалах кримінального провадження даних детективами  було скеровано запит про надання інформації на адресу згадуваної компанії. Наразі готуються матеріали про закриття цього кримінального провадження.

Звертаємо увагу, що розцінювання факту відкриття кримінального провадження як тиску на бізнес з боку детективів є маніпуляцією. Оскільки, відповідно до чинного законодавства, саме здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні наділяє детектива процесуальними повноваженнями для збору та аналізу інформації, що дозволяє всебічно вивчити обставини.

Читайте такожDragon Capital придбала новий бізнесцентр у Львові в давнього партнера Андрія Садового

Наголошуємо, що детективи Бюро економічної безпеки під час розслідування та проведення слідчих дій чітко дотримуються всіх норм Кримінального процесуального кодексу та інших нормативно-правових актів, що регламентують їх діяльність.

Також просимо представників медіа під час підготовки матеріалів використовувати лише перевірену інформацію з офіційних джерел та, у випадку потреби, звертатись до Бюро економічної безпеки за коментарями.

Читайте також: У Львові Dragon Сapital розпочала будівництво індустріального парку

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів