Убив скажену лисицю на власному подвір'ї у Медвежі: НП на Львівщині

16:32 19 травня 2023 р.

Фото до новини

Наступного тижня можуть запровадити відстріл заражених сказом тварин.

Про це повідомила Дрогобицька РВА, пише Dailylviv.com.

У селі Медвежа Дрогобицької громади та його 5 кілометровій зоні запроваджено карантинні обмеження через виявлення захворювання на сказ у лисиці, яка проникла на подвір’я одного з місцевих мешканців.

Через загрозу укусів, власник будинку забив тварину підручними засобами.

У п’ятницю, 19 травня, рішення про карантинні обмеження прийняли на засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Дрогобицькій районній військовій адміністрації під головуванням першого заступника РВА Романа Шлярпа за участі представників поліції, екологічної інспекції, Бориславського відділу ДУ «Львівський ОЦКПХ МОЗ» та територіальної громади.

Фахівці державної ветеринарної медицини району провели вимушену дезінфекцію території, а також проводять вакцинацію всіх собак і котів в зоні ураження.  Поширення захворювання сказу на Дрогобиччині продовжує набирати обертів, що може становити реальну загрозу життю і здоров’ю людей.

Наступного тижня у Дрогобицькій РВА проведуть нараду з єгерями місцевих спілок щодо проведення відстрілів заражених сказом тварин.

Також рішенням комісії знято карантинні обмеження у селі Унятичі Дрогобицької громади та його 5-ти кілометровій зоні, що поширювались на села Лішня і Нагуєвичі, у зв’язку з відсутністю повторних випадків сказу.

На Львівщині лютує сказ: епідеміологи б'ють на сполох

У Бориславі і Попелях - вогнище сказу: заражені лисиці, собаки, людина

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів