У домашнього собаки на Дрогобиччині виявили сказ: відбулось засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії

13:43 10 січня 2023 р.

Фото до новини

Дрогобицька районна державна лікарня ветеринарної медицини інформує, що 5 січня згідно з проведеним дослідженням у Львівській державній лабораторії у домашнього собаки у с.Доброгостів було виявлено захворювання на сказ.

Про це інформують "Варто - Галицькі новини", пише Dailylviv.com.

У зв’язку з цим 6 січня при Дрогобицькій районній військовий адміністрації відбулось засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії щодо ситуації.

Усі присутні обговорили план заходів щодо ліквідації та поширення захворювання серед людей на Дрогобиччині. Запроваджено карантинні обмеження.

Відтак, спеціалістами Дрогобицької районної державної лікарні ветеринарної медицини розроблено план заходів щодо боротьби та ліквідації із вірусним захворюванням у Дрогобицькому районі. Карантинні обмеження триватимуть протягом двох місяців з 6.01.2023 до 6.03.2023 року.

На території села Доброгостів проводять комплекс протиепідемічних заходів з метою недопущення виникнення цього захворювання серед людей.

Нагадаємо, що станом на сьогодні у селі Доброгостів, підтверджений один випадок сказу в собаки. Тварина напередодні контактувала з дикою лисицею та від отриманого укусу померла.

Лікарі ветеринарної медицини вкотре нагадують, що сказ — дуже небезпечне вірусне захворювання домашніх і диких тварин, людини. Основним джерелом збудника інфекції є хворі дикі тварини (лисиці, вовки, песці, єнотоподібні собаки, гризуни. Сказ передається внаслідок укусу людини хворою твариною або в результаті потрапляння її слини на рани, подряпини чи слизові оболонки. Інкубаційний період хвороби триває від 1 до 3 місяців.

У Дрогобичі просять власників собак і котів привести їх на безкоштовну вакцинацію від сказу

Ветеринар закликає львів’ян вакцинувати своїх улюбленців від сказу

У Львові вакцинуватимуть тварин через сказ у лисиці

На Львівщині з літака розкидатимуть вакцину від сказу

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів