У захисних насадженнях Львівської залізниці вирубують дерева

13:37 21 березня 2023 р.

Фото до новини

У захисних насадженнях залізниці фіксують випадки самовільних рубок дерев.

Про це інформує департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА, пише Dailylviv.com.

За інформацією регіональної філії «Львівська залізниця» АТ «Українська залізниця» впродовж останніх років у захисних насадженнях залізниці фіксувалися випадки самовільних рубок дерев. Всі виявлені факти незаконної діяльності направлені до відповідних відділів поліції для проведення розшуково-слідчих дій.

Захисні лісонасадження залізниці – це насадження, що захищають земляне полотно від ерозії ґрунтів, колії від занесення снігом і ґрунтом під час хуртовин і вітрових стихій та запобігає техногенному впливу на прилегле до колії природне середовище, зменшує шумові навантаження і вбирає шкідливі гази, пил, речовини, а відповідно до ст. 4 Лісового кодексу України захисні лісонасадження належать до лісового фонду.

Як наголошують у департаменті, правопорушником вважається особа, яка здійснює незаконну порубку дерев або чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях; перевезення, зберігання, збут незаконно зрубаних дерев або чагарників.

Правопорушник, який здійснив незаконну рубку дерев, сплачує розмір шкоди, заподіяної лісу та адміністративний штраф, також можливим є і настання кримінальної відповідальності.

Ексчлен громадської ради Львівського управління лісового господарства організував групу з вирубування лісу

У Таданях на Львівщині зрубали майже 200 дерев

У Славському лісгоспі незаконно нарубали лісу на 4 млн грн: хтов увійшов в ОЗГ

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів