Укрзалізниця має бути інтегрована в транс'європейську транспортну мережу - гендиректор Deutsche Bahn

18:59 8 липня 2022 р.

Фото до новини

Близько 30 керівників європейських залізниць підтвердили свою солідарність з Україною та підтримку "Укрзалізниці".

Як передає Укрінформ , це відбулося під час щорічних зборів Співтовариства європейських залізниць та інфраструктури (CER), які проходять 8-9 липня у Відні.

"Колеги з "Української залізниці" щодня працюють у неймовірних обставинах і ризикують своїм життям. Їм потрібна наша підтримка, щоб залізничний рух в Україні міг продовжуватися. Тому цілком логічно і правильно, що ми як європейські залізниці посилаємо сильний сигнал і зобов’язуємося допомогти – через усі національні кордони та ширину колії", – заявив нинішній президент CER, очільник "Австрійських федеральних залізниць" (ÖBB) Андреас Матте.

Заплановано, що у суботу у ході зборів CER буде підписано також "Українську декларацію", яку було представлено напередодні і в якій наголошується на солідарності залізниць-партнерів у Європі з Україною. У документі вказується на готовність європейських залізничних компаній долучитися до реконструкції інфраструктури "Укрзалізниці" після завершення війни. З цією метою керівники європейських залізниць виступають із закликом до ЄС з проханням створити фонд "Відбудуй Україну" з метою швидкого та незабюрократизованого надання коштів для української залізниці та її інфраструктури.

Гендиректор Deutsche Bahn, заступник голови CER Річард Лутц також заявив, що українська залізниця має бути інтегрована в транс'європейську транспортну мережу паралельно з процесом вступу до ЄС.

Укрзалізниця поліпшила повернення додому з Польщі

Укрзалізниця налагодила систему поїздок до Німеччини з пересадкою у Перемишлі

Укрзалізниця відкриває продаж квитків на поїзд Інтерсіті+ сполученням Київ – Перемишль

Укрзалізниця відновила рух усіх поїздів після ракетних обстрілів

Укрзалізниця привезла до Києва керівників Німеччини, Франції й Італії

Щоб передати допомогу в Україну, достатньо привезти її у Перемишль, - Укрзалізниця

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів