У всіх військовослужбовців і правоохоронців братимуть ДНК-матеріал

10:53 17 квітня 2023 р.

Фото до новини

Генетичний матеріал усіх наших захисників повинен зберігатися в єдиній базі генетичних ознак.

Про це повідомило міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, пише Dailylviv.com.

Під головуванням віцепрем’єр-міністерки Ірини Верещук відбулася нарада з регіональними координаторами Офісу Уповноваженого зі зниклих безвісти. 

Під час наради обговорили найактуальніші питання, що стосуються взаємодії координаторів з Нацполіцією, СБУ, військовими частинами й територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки. 

Одне з надважливих питань, яке було розглянуто, – це попередній відбір генетичного ДНК-матеріалу у військових, які йдуть на службу до ЗСУ, і правоохоронців. 

Законодавством передбачено обов’язкове відібрання біологічного матеріалу у військовослужбовців, а також членів добровольчих формувань територіальних громад. На виконання відповідного закону вже розроблено порядок відібрання зразків геномної інформації людини. Документ наразі погоджується центральними органами виконавчої влади.  

Згідно з цим порядком ДНК людини буде оцифровуватися та зберігатися в особовій справі військового. Нині вже закуплено відповідне обладнання для відбору, оцифровування й зберігання ДНК-зразків. 

«Безперечно, під час війни це надважливо. Генетичний матеріал усіх наших захисників повинен зберігатися в єдиній базі генетичних ознак. Саме завдяки наявності генетичних зразків буде спрощено процес ідентифікації. Сподіваюся, що відповідні органи прискорять процес запуску цієї процедури», – наголосила Ірина Верещук.

Аналіз ДНК підтвердив, що на Львівщину привезли іншого загиблого військового

У Львові за 38 млн грн поставили обладнання для ДНК-аналізу

Офіс омбудсмена має десятки відео, на яких полоненим відрізають голови, статеві органи, вуха, носи

На Великдень з російського полону звільнили трьох жителів Львівщини. Прізвища

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів