У центрі Львова облаштують інклюзивну вбиральню

20:38 14 лютого 2024 р.

Фото до новини

Якщо Львівська обласна організація «Реабілітація осіб з інвалідністю» знайде інвестора, що профінансує цей проєкт.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com. Сьогодні виконавчий комітет прийняв рішення про встановлення інклюзивної модульної вбиральні на проспекті Свободи, 7. 

Як пояснила голова Галицької районної адміністрації Галина Гладяк, в адміністрацію звернулася Львівська обласна організація «Реабілітація осіб з інвалідністю» з проханням облаштувати вбиральню для осіб з інвалідністю. Організація готова взяти на себе пошук інвесторів, які профінансують ці роботи.

«Ми укладемо меморандум про співпрацю з Львівською обласною організацією «Реабілітація осіб з інвалідністю» для проведення робіт з встановлення інклюзивної модульної вбиральні на пр. Свободи, 7.

Читайте також: У центрі Львова спорудять вбиральню за 5 млн грн: користування - до 15 хвилин

Галицька адміністрація визначена замовником з організації цих робіт, а організація «Реабілітація осіб з інвалідністю» займається пошуком інвесторів, які їх профінансують. Відтак, якщо буде фінансування ми готові реалізувати цей проєкт», - пояснила Галина Гладяк.

Відповідно до прийнятого рішення виконавчого комітету, після влаштування інклюзивної модульної вбиральні її передадуть на баланс ЛКП «Ратуша-сервіс». А ЛМКП «Львівводоканал» має під'єднати об’єкт до інженерних мереж.

Нагадаємо, за даними управління соцзахисту Львівської міської ради, 5,6% жителів Львівської громади, тобто 47 500, офіційно є особами з інвалідністю. Окрім цього, у місті лікується  багато військових, які потребують безбар’єрного середовища і які не входять у цю офіційну статистику. Через війну, розпочату росією, кількість людей, для яких важливо мати доступне середовище, щодня збільшується.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів