У трьох військових спалахнула на Львівщині форма через неякісну тканину, – Міноборони (відео, оновлено)

22:28 7 серпня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

Військова прокуратура Львівського гарнізону розслідує обставини порушення правил поводження із вибуховими речовинами на Яворівському полігоні.

На Яворівському полігоні постраждали троє мобілізованих солдатів. Один офіцер – у важкому стані. Після планових зі стрільб інструктор спалював залишки пороху від зарядів. Під час цього у нього та ще двох військовослужбовців загорілась форма.

Інструктор, досвідчений офіцер із понад 20-тирічним військовим стажем, постраждав найбільше. Його з важкими опіками перевезли до Київського військового шпиталю.

Двоє інших солдатів перебувають у Львівському госпіталі у задовільному стані. Причину загоряння у Міноборони пояснили неякісною формою старого зразка.

«Можливо, порив вітру був, можливо земля надто нагріта була, можливо, він десь занадто близько стояв до місяця, де стояв порох. На даний момент цією справою займається військова прокуратура», – пояснив керівник західного регіонального медіа-центру Міноборони України Олександр Поронюк.

Про це повідомила сьогодні, 7 серпня, «Телевізійна служба новин» каналу «1+1».

Тим часом Військова прокуратура Львівського гарнізону Західного регіону України проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення військовослужбовцями однієї з військових частин Львівщини правил поводження із вибуховими речовинами, що становлять підвищену небезпеку для оточення та заподіяло тілесні ушкодження кільком особам. Прокуратурою встановлено, що 5 серпня 2015 року близько 18-ї години на території навчально-тренувального комплексу на Яворівщині по звершенню занять із спеціальної підготовки тактичного виконання стрільб при спалюванні залишків пороху від зарядів порушено правила поводження із вибуховими речовинами, що становлять підвищену небезпеку для оточення.

У результаті цього троє військовослужбовців отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості. Як повідомив військовий прокурор Львівського гарнізону М. Верцімага, за вказаним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 414 Кримінального кодексу України.Триває досудове розслідування.

Про це повідомили сьогодні, 7 серпня, в прес-службі військової прокуратури Західного регіону України. Натомість у в прес-службі міністерства оборони України пояснили:

«Причиною загоряння польової форми одягу військовослужбовців на Яворівщині стала неякісна тканина. Починаючи з 2015 року, форма з вищезгаданої тканини міністерством оборони не закуповувалася.

У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного стався нещасний випадок, внаслідок якого декілька військовослужбовців, призваних у зв’язку з мобілізацією, отримали опіки різного ступеню тяжкості. Причиною травмування стало займання одягу військовослужбовців.

Як з’ясувалося, постраждалі військовослужбовці у січні цього року отримали польову форму одягу старого зразка, виготовлену у 2014 році. На даний час тривають поставки у війська форми одягу із нових типів тканини (згідно з технічними умовами МО України), які мають значний спротив займанню.

Постраждалим військовослужбовцям надано необхідну медичну допомогу. Стан здоров’я бійців перебуває на контролі Міністерства оборони України».

Про це повідомили сьогодні, 7 серпня, в прес-службі міністерства оборони України пояснили:

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів