У серпні українські артилеристи, нарешті, битимуть росіян і з німецьких гаубиць

13:12 11 червня 2022 р.

Фото до новини

Вперше Німеччина постачатиме до України важке озброєння.

Від початку війни жодна одиниця важкої техніки — артилерія, гаубиці, БМП, танки, — від Німеччини не була поставлена до України. Про це заявив посол України в Німеччині Андрій Мельник в інтерв'ю виданню "НВ", пише Dailylviv.com.

"Німеччина направила цілу низку зразків зброї, починаючи з перших тижнів війни, теж після нашого політичного тиску. Але досі йдеться про легке озброєння: протитанкові комплекси та ті, що призначені для захисту повітряного простору (ПЗРК Stinger), міни, гранати, легка стрілецька зброя (кулемети) і низка інших речей, яка насправді не є озброєнням: вантажний транспорт, броньовані автомобілі. Жодної важкої зброї не було куплено і поставлено", — сказав Мельник.

За його словами, найближчим часом, десь 22 червня, Україна отримає 7 самохідних гаубиць і самохідні зенітні системи, так звані "Гепарди": "Це теж стара зброя — 30 одиниць: 15 гепардів — до кінця липня, ще 15 — до кінця серпня. Тобто лише два рішення зі всіх оголошених німецьким урядом до сьогодні, які перебувають в стадії реалізації".

Німеччина поставить в Україну зброї ще на 186 млн євро

Парламент Німеччини схвалив поставки важкого озброєння Україні

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів