У пункті пропуску «Грушів» на Львівщині відновили рух автівок (+відео)

17:00 4 липня 2016 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки речника Держприкордонслужби Олега Слободяна в інтернет-мережі «Facebook»

Блокування доріг поблизу пунктів пропуску «Шегині», «Рава-Руська» та «Краківець» поки триває.

«Рух транспортних засобів в напрямку пункту пропуску «Грушів» відновлено», – повідомили сьогодні, 4 липня, в Держприкордонслужбі, де також поінформували:

«Державна прикордонна служба України спільно з представниками місцевої влади та правоохоронними органами продовжує вживати заходи щодо роз’яснення серед мешканців прикордоння про тимчасове призупинення польською стороною малого прикордонного руху між Україною та Польщею. Наразі припинено блокування та відновлено пропуск транспортних засобів в напрямку пункту пропуску «Грушів».

Блокування доріг поблизу пунктів пропуску «Шегині», «Рава-Руська» та «Краківець» поки продовжується. З мітингувальниками працюють представники Національної поліції. Подорожуючих просимо врахувати інформацію про блокування доріг поблизу пунктів пропуску під час планування поїздок за кордон». 

Про це повідомили сьогодні, 4 липня, на сайті Державної прикордонної служби України, де раніше розповіли:

«Зі сьогоднішнього дня польською стороною тимчасово призупинено малий прикордонний рух між Україною та Польщею. Громадяни України, які перетинали кордон з Польщею за спеціальними дозволами в рамках малого прикордонного руху, зможуть перетнути кордон лише на загальних підставах та документах визначених польською стороною (паспортні документи та віза).

Обмеження щодо пропуску є тимчасовими і триватимуть упродовж місяця. Це пов’язано з посиленням заходів безпеки під час приїзду до Польщі Понтифіка, Саміту НАТО у Варшаві і Світовими днями молоді у Кракові.

Заходи посиленого прикордонного контролю польською стороною проводиться також і  на кордонах з Німеччиною та Чехією. Наразі у пунктах пропуску на українсько-польському кордоні скупчення транспортних засобів не спостерігається.

У той же час сьогодні вранці близько 30 чоловік неподалік від пунктів пропуску «Шегині», «Грушів» та «Рава-Руська» перекрили рух автотранспорту.

Наразі ситуація спокійна та контрольована. Зараз з мітингувальниками працюють представники Національної поліції.

З метою мінімізації можливого зростання напруженості на кордоні з Республікою Польща, Державною прикордонною службою України організовано і проводиться  комплекс інформативних та превентивних заходів. За ініціативи Держприкордонслужби створено міжвідомчі штаби, спільно із представниками місцевої влади проводиться роз’яснювальна робота серед мешканців прикордоння, а також уточнено порядок взаємодії з правоохоронними органами, контрольними службами у разі ускладнення обстановки. Подорожуючих просимо врахувати інформацію про блокування доріг поблизу пунктів пропуску під час планування поїздок за кордон».

Про це повідомили сьогодні, 4 липня, на сайті Державної прикордонної служби України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів