У повітрі над Києвом забагато формальдегіду, діоксиду сірки та азоту

15:37 18 квітня 2020 р.

Фото до новини

Найбільше забруднення атмосферного повітря, як правило, спостерігається у нічні та, особливо, ранні години.

Державна служба з надзвичайних ситуацій продовжує заходи з ліквідації наслідків лісових пожеж у Житомирській області та зоні відчуження. Про це під час онлайн-брифінгу 18 квітня повідомив директор Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС Володимир Демчук, пише Dailylviv.com.

“Станом на ранок сьогоднішнього дня, 18 квітня, на території Зони відчуження основні зусилля Служби спрямовані на локалізацію чотирьох осередків тління пеньків, залишків деревини та одного торф’яника. На всіх осередках ситуація стабільна, тільки поблизу села Буда спостерігається незначне поширення горіння лісової підстилки в недоступних для гасіння наземними силами місцях. Наразі вживаються усі необхідні заходи для того, щоб зупинити це поширення”, - сказав Володимир Демчук.

Він додав, що для облаштування протипожежних розривів, з метою недопущення вогню на інші лісові масиви, окрім важкої інженерної техніки ДСНС, залучено шляхопрокладачі Збройних Сил України.

“Загрози об'єкту “Укриття”, сховищу радіаційних відходів тощо, на даний час немає. Радіаційний фон по м. Києву та Київській області у межах норми”, - наголосив він.

Щодо ситуації у Житомирській області: 17 квітня на території чотирьох лісових господарств виникло і спостерігалось 15 осередків пожеж. Станом на ранок 18 квітня залишається 9 осередків горіння, з яких 5 локалізовані, на чотирьох незначних осередках продовжується гасіння трави і лісової підстилки. “Працює пожежна авіація ДСНС та важка інженерна техніка ЗСУ. У разі ускладнення обстановки, негайно буде залучений сформований резерв сил”, - зауважив Володимир Демчук.

Заступник директора Українського гідрометцентру Анатолій Прокопенко прокоментував ситуацію із забрудненням повітря у м. Києві.

“Станом на 17 та 18 квітня, якість атмосферного повітря у столиці оцінюється такими значеннями: завислі речовини (пил та залишки горіння) перевищують граничну допустиму концентрацію у 2-4 рази, діоксид сірки, діоксид азоту, а також формальдегід перевищують гранично-допустимі значення у 2-3 рази. При цьому оксид вуглецю є в межах нижче ГДК”, - сказав він.

Анатолій Прокопенко зауважив, що такі показники є характерними для весняного періоду, окрім завислих речовин, та оцінюються як некритичні для населення.

“Найбільше значення забруднення атмосферного повітря, як правило, спостерігається у нічні та особливо ранні години. Тому у цей час необхідно обмежити перебування на вулиці та не відкривати вікна. Ці забруднення, які спостерігаються у місті Києві, є наслідком переміщення повітряних мас з території Житомирської області. Найближчими днями північно-західний напрям вітру збережеться. Вже 20-22 квітня вітер змінить напрям на північний і в ці дні очікується зменшення впливу на забруднення в Києві”, - підсумував він.

Також Анатолій Прокопенко вкотре наголосив, що забруднення повітря у столиці не пов’язане із пожежами у зоні відчуження.

Про це повідомив Урядовий портал

Україна - "чемпіон" Європи за рівнем забруднення повітря.

"Щоденний Львів" повідомляв, що французькі науковці дослідили радіаційний вплив чорнобильських пожеж.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів