У Польщі створять український добровольчий легіон

19:05 8 липня 2024 р.

Фото до новини

Це буде нове формування з добровольців, яке за зразком українсько-польсько-литовської бригади дасть можливість громадянам України, які перебувають на території Польщі, брати участь у захисті України.

Про це повідомило Польське радіо, пише DailyLviv.com. Президент України Володимир Зеленський, говорячи про підписану в понеділок, 8 липня, польсько-українську угоду про безпеку, оцінив її як «доленосну та амбітну угоду», яка, за його словами, «надзвичайно допоможе нам захистити життя громадян України та протистояти російському злу».

Президент України підкреслив, що особливо важливі положення цієї угоди стосуються співпраці «у протидії російським повітряним атакам, які можуть бути скеровані в бік Польщі». «Тут ми разом з нашими військовими фахівцями напрацюємо механізми для швидкої реалізації цього пункту нашої угоди», — зазначив Володимир Зеленський.

Читайте також: Що буде з українцями-військовозобов'язаними у Польщі після 30 червня

«Ми також домовилися в нашій угоді про формування та підготовку українського легіону на польській території Польщі. Це буде нове формування з добровольців, яке за зразком українсько-польсько-литовської бригади ( на світлині - ред.) могло б дати можливість громадянам України, які перебувають на території Польщі, брати участь у захисті України», — додав Володимир Зеленський.

Читайте також: Польща може створити підрозділ з українців, які перебувають на її території«Український легіон проходив би підготовку в Польщі. Будь-який громадянин України, який вирішить вступити до легіону, зможе підписати контракт зі Збройними силами України», — додав президент України. 

Читайте такожПольща змінила умови надання допомоги новим українським біженцям

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів