Зеленський заявив, що хоче відновити до зими усі зруйновані енергооб'єкти

13:07 11 червня 2024 р.

Фото до новини

В коротшій перспективі в Україні мають реалізувати швидке та недороге відновлення усіх енергооб'єктів, які можливо. Це важливо зробити до зими.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський, на церемонію відкриття Ukraine Recovery Conference 2024 в Берліні, пише DailyLviv.com.

"Одна з основних путінських мішеней в Україні — це енергетика. Від перших років свого правління він розглядає саме енергоресурси, енергогенерацію та енергоспоживання як зброю, інструмент для впливу та підкорення нації. Європа неодноразово вже з цим стикалася", - сказав Зеленський.

Він зауважив на тому, що внаслідок енергетичного терору РФ в Україні знищено потужностей на вже 9 ГВт, при, тому що пік споживання енергії в Україні був 18 ГВт.

Читайте також: Енергетики збільшили на 4 години планові вимкнення світла

"Що таке 9 ГВт? Берлін - це близько 2 ГВт потреби, Мюнхен - десь до 3 ГВт. Ми вже втратили в рази більше генерації, ніж обсяг енергоспоживання великих міст", - зауважив український президент.

Зеленський наголосив, що в коротшій перспективі повинне реалізуватись також швидке та недороге відновлення усіх енергооб'єктів, які можливо зараз відновити.

"До зими. Це так важливо. Протягом наступних трьох-чотирьох місяців. Ми знаємо як це забезпечити. Від вас просимо обладнання з ваших зупинених електростанцій та фінансову підтримку. Це дозволить відреагувати на ситуацію тут і зараз, зберегти нормальне життя", - сказав президент України.

Впродовж останніх місяців Російська Федерація повторно тероризувала Україну масованими обстрілами по енергетичній інфраструктурі, що призвело до повернення графіків відключень.

Спочатку обмеження діяли для бізнесу, втім пізніше вони вводились й для побутових споживачів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів