У ніч з четверга на п'ятницю фінський кордон буде закритий для російських туристів

10:27 29 вересня 2022 р.

Фото до новини

Подробиці запровадження нового режиму уряд Фінляндії обговоить сьогодні о 13:00.

Про це інформує Helsingin Sanomat, пише Dailylviv.com

Сьогодні уряд Фінляндії має прийняти принципове рішення, яке дозволить значно скоротити кількість поїздок росіян до Фінляндії.

За інформацією видання, нові прикордонні правила мають набути чинності вже в ніч з четверга на п'ятницю, якщо уряд на сьогоднішньому засіданні, починаючи з 13:00, не змінить уже попередньо узгоджений графік.

За попередніми оцінками, приїзд росіян до Фінляндії, можливо, скоротиться вдвічі від нинішнього рівня, але ефект оцінити складно. Ефект може бути меншим.

Нова політика нагадує прикордонну практику епохи корони, за винятком того, що обмеження на в'їзд в країну стосуються лише росіян, а підстави для відмови у в'їзді в країну інші.

Отже, в основному кордон закритий для росіян, але в країну все одно можна потрапити з багатьох особливих причин. На практиці кордон закритий лише для туристів.

Особливі причини для в’їзду в країну були визначені більш-менш так само, як і в період корони.

Можна ще приїхати, наприклад, за сімейними обставинами. Поважною причиною є те, що ви збираєтеся зустрітися з членами нуклеарної сім’ї, такими як власні діти, батьки, бабусі та дідусі.

Росіяни все ще можуть в'їжджати до Фінляндії для навчання та виконання необхідної роботи. Серед особливих груп – дипломати.

Список має й інші обґрунтовані причини. На цій підставі в країну можуть в’їхати, наприклад, представники опозиції.

До всіх пасажирів ставляться індивідуально.

У паспорті робиться запис про відмову у в’їзді в країну та, на власний розсуд, анулюється віза, якщо відповідно до нового положення закінчилися підстави для її дії.

Це означає, що візи росіян, які приїжджають до Фінляндії як туристи, фактично анулюються. У цьому випадку мандрівник більше не зможе в’їхати на територію ЄС, наприклад, з кордону іншої країни Шенгенської угоди за візою, виданою Фінляндією.

Нова політика базується на розділі правил Шенгенської зони подорожей, на підставі якого пасажиру може бути відмовлено у в’їзді до Шенгенської зони через заподіяну пасажиром шкоду міжнародній репутації.

На практиці йдеться про те, що зокрема Естонія розкритикувала прикордонну практику Фінляндії.

Фінляндія була єдиною країною ЄС, через сухопутний кордон якої російські туристи потрапляли, наприклад, в Естонію та інші шенгенські зони. Країни Балтії та Польща пару тижнів тому заблокували в'їзд російських туристів.

У цих країнах політики заявили, що всі російські туристи є загрозою безпеці.

У Фінляндії конфіскували активи росіян на 189 млн євро

Від 24 лютого до ЄС в’їхало майже 1 мільйон росіян: які кордони перетинали

ЄС призупинить угоду про візи з Росією

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів