У міжнародних військових навчаннях на Львівщині беруть участь 18 курсантів-гвардійців

11:15 2 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Національної гвардії України

Гвардійці-перекладачі задіяні у всіх елементах розпорядку дня: від підйому до відбою, від опрацювання тактичних прийомів до проведення дозвілля, від перекладу технічного матеріалу занять до бесід за вечерею.

18 курсантів беруть участь у якості перекладачів у спільних міжнародних навчань «Fearless Guardian-2015» за участю американської 173-ї повітрянодесантної бригади та підрозділів спеціального призначення Національної гвардії України. Теорія і практика є тими елементами, які в своєму поєднанні створюють повноцінний концепт у людини, що вивчає певну сферу знань. І курсанти Національної гвардії України дотримуються цього принципу.

Вивчаючи в навчальних аудиторіях теоретичні засади англійської мови, майбутні офіцери отримують підґрунтя, на якому буде зводитись міцна фортеця компетентності. І на міжнародних навчаннях «Fearless Guardian-2015» курсанти гуманітарного факультету вже третій тиждень «вибудовують вал із знань», виступаючи в ролі перекладачів на теоретичних та практичних заняттях. Курсант Віталій Скляр ділиться враженнями: 

«Зазвичай, дивлячись на сучасну молодь, яка тільки-но завершила цивільний виш, можна побачити одну характерну рису, – немає практичного досвіду і тому вони працюють лише на 10 відсотків від своїх можливостей. І лише за декілька років набирають обертів. 

А ми, що є дуже відрадно, маємо змогу з головою поринути у практику і відгранувати свої знання, і на момент випуску на виході ми матимемо «безцінний алмаз знань». Це звичайно буде алегорично сказано, але, цінність будь-якого  коштовного каміння залежить від майстерності обробника, а ми маємо справу з корінними носіями мови, і їх можна вважати майстрами найвищого ґатунку».

Гвардійці-перекладачі задіяні у всіх елементах розпорядку дня: від підйому до відбою, від опрацювання тактичних прийомів до проведення дозвілля, від перекладу технічного матеріалу занять до  бесід за вечерею. Старший сержант Антон Баєв поділився думками: «Це, навіть, більше ніж просто мовна практика, ти стаєш набагато впевненіший у собі, в своїх здібностях, бачиш нові горизонти,   коли отримуєш підтвердження від «native speaker»(корінного носія мови), що тебе зрозуміли, що ти здатен передати свої емоції, концепт, і все це легко та невимушено». 

Курсантам військової «Альма-матер» є що показати не тільки в «лінгвістичних здібностях», а й в фізичній та вогневій підготовці.  На показових змаганнях курсант Віталій Скляр був першим на дистанції 400 метрів серед українців та американців, а старший сержант Антон Баєв зайняв 1 місце у стрільбі з автомата АК-74, поціливши в 19 мішеней з 20-ти.

Про це повідомили сьогодні, 2 травня, в прес-службі Національної гвардії України.

Як інформував «ЩЛ», на Львівщині завершився перший етап підготовки українських вояків десантниками зі США, а у вихідний від українсько-американських навчань на Яворівському полігоні день десантники 173-ї повітряно-десантної бригади США приїхали до Львова на екскурсію.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів