На Львівщині завершився перший етап підготовки українських вояків десантниками зі США (відео)

18:58 1 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Міністерства оборони України

Під час спільних занять військовослужбовці підрозділів Національної гвардії України отримали базові знання й навички для виконання завдань в зоні збройних конфліктів.

На Львівщині триває українсько-американське комплексне тактичне навчання «Фіарлес Гардіан-2015». Усі його елементи відпрацьовуються на об’єктах Міжнародного центру миротворчості та безпеки Академії сухопутних військ.

Під час спільних занять військовослужбовці підрозділів Національної гвардії України отримали базові знання й навички для виконання завдань в зоні збройних конфліктів. Перш за все йдеться про індивідуальну підготовку вояків з основних військових дисциплін – вогневої, фізичної й медичної, спеціальної підготовки, військової топографії, тактики тощо. Окрім того, американські експерти вчать нацгвардійців ефективно застосовувати свої лідерські якості.

Активно долучаються до проведення занять і військовослужбовці Збройних Сил України, які на цьому навчанні працюють у ролі спостерігачів. Серед понад 30 офіцерів та сержантів Українського війська є й представники Академії сухопутних військ.

За словами головного старшини Академії старшого прапорщика Олега Чишинського, головна мета їхньої участі у навчанні полягає у зборі, аналізі та узагальненні досвіду підготовки підрозділів. Згодом набутий досвід впроваджуватимуть для підготовки майбутніх офіцерів та військових фахівців інших ланок управління.

– Підготовка висококваліфікованих кадрів в Академії сухопутних військ – це процес, який вимагає постійного вдосконалення та врахування викликів, що притаманні збройним конфліктам сучасності, – підкреслив старший прапорщик Олег Чишинський. –Завдяки таким заходам ми маємо можливість глибше зрозуміти методики підготовки військовослужбовців армій провідних країн світу. У сукупності із нашим власним досвідом, який за останній рік значно зріс, ми маємо можливість розробити нову, актуальну для умов сьогодення систему військового вишколу.

За словами інструкторів ЗС США, можливості Міжнародного центру миротворчості та безпеки суттєво сприяють організації занять та підвищують їх ефективність. У розпорядженні іноземних інструкторів та бійців Нацгвардії України є всі необхідні об’єкти навчально-матеріальної бази для проведення якісної комплексної підготовки.

Комплексне тактичне навчання «Фіарлес Гардіан-2015» проводиться у рамках технічної допомоги уряду США та за рахунок Резервного фонду світової безпеки. Мета та цілі проекту передбачають проведення фахівцями ЗС США з особовим складом Національної гвардії України та офіцерами-інструкторами Збройних Сил України базової та спеціальної підготовки особового складу.

Участь у навчанні беруть декілька сотень військовослужбовців Нацгвардії України, інструкторами виступають військовослужбовці 173-ї повітрянодесантної бригади командування Сухопутних військ ЗС США в Європі. Проведення навчання передбачає підготовку військовослужбовців Нацгвардії України в декілька етапів: від індивідуального вишколу кожного бійця до бойового злагодження підрозділів рівня «рота-батальйон».

Нацгвардійці, зокрема, освоюватимуть порядок несення служби на блокпостах й опорних пунктах, вчитимуться знаходити та знешкоджувати диверсійно-розвідувальні групи противника, управляти вогнем артилерії тощо. Також значна увага приділятиметься веденню інформаційних операцій (співпраця з місцевим населенням та засобами масової інформації в зоні конфлікту, протидія інформаційним атакам противника тощо). Окрім того, офіцери вивчатимуть принципи тилового, технічного й бойового забезпечення, організацію зв’язку на рівні батальйону тощо.

Триватиме навчання «Фіарлес Гардіан-2015» впродовж майже двох місяців, а завершиться підсумковим 48-годинним іспитом, під час якого вояки НГ України, яких навчали американські фахівці, спільно відпрацьовуватимуть завдання за одним із розроблених навчальних сценаріїв. Про це повідомили сьогодні, 1 травня, в прес-службі Міністерства оборони України.

Як інформував «ЩЛ», десантники зі США навчають на Львівщині українських гвардійців мінометній стрільбі та обшуку спецоб'єкту.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів