У мерії розповіли про найпоширенішу помилку водіїв при оплаті штрафів за порушення правил паркування

15:15 10 квітня 2024 р.

Фото до новини

Через це оплата не може бути ідентифікована, а відтак і зарахована.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

В міському управлінні безпеки та вуличної інфраструктури розповіли про найпоширенішу помилку, яку допускають водії при оплаті штрафів за порушення правил паркування. Часто, оплачуючи штраф, вони не зазначають серію та номер повідомлення про притягнення до адмінвідповідальності. Через це оплата не може бути ідентифікована, а відтак і зарахована.

Водіям наголошують, що у повідомленні про притягнення до адмінвідповідальності, яке інспектори з паркування залишають на лобовому склі автомобіля, особливу увагу слід звертати на відривну квитанцію. Там у пункті №7 зазначено серію та номер повідомлення. Ці дані обов’язково слід вказати при сплаті штрафу. Якщо ж цього не зробити, то оплату неможливо буде ідентифікувати і відповідно квитанція буде не зарахована.

Читайте також: Водій Tesla виграв суд у львівського паркувальника. Департамент ЛМР відшкодує усі збитки

«Якщо ви чи касир банку при оплаті штрафу не вказали серію та номер повідомлення або постанови, така квитанція не може бути зарахована, у зв’язку із неможливістю ідентифікації оплаченого штрафу», - пояснюють в управлінні безпеки та вуличної інфраструктури ЛМР.

Та звертають увагу: пункт 2 статті 87 ЗУ «Про платіжні системи» каже, що платник несе відповідальність за відповідність інформації, зазначеної ним у платіжній інструкції.

В управлінні також наголосили: якщо водій при оплаті послуги платного паркування помилився та вніс некоректні дані номерного знаку свого авто і йому  виписали штраф, то оскаржити його можна тільки в судовому порядку.

«При перевірці даних про оплату послуг паркування інспектор використовує дані з автоматизованої системи контролю оплати паркування (АСКОП). Помилка споживача при оплаті послуг платного паркування, що полягає, зокрема, у введенні неточних даних номерного знаку транспортного засобу чи помилково вибраній адресі майданчика для платного паркування, не може бути підставою для скасування штрафу. Отримавши відповідну постанову, власник транспортного засобу може оскаржувати її в судовому порядку.

Читайте також: Нардепи не сплачують штрафи за порушення ПДР, аліменти, конфіскацію майна: перелік найбільших боржників

"У разі будь-яких питань закликаємо водіїв звертатися до управління. Ми відкриті для діалогу і завжди готові надати обґрунтовану відповідь на запитання та допомогти вирішити ту чи іншу проблему», - наголосили в управлінні безпеки та вуличної інфраструктури ЛМР.

Номери телефонів гарячої лінії: +38 (032) 297 56 44 та Телеграм: +38 (063) 486 64 48. Всі звернення опрацьовують почергово",- повідомляють в управлінні.

Нагадаємо, на сайті управління безпеки ЛМР можна перевірити, чи авто перебуває на арештмайданчику: як це зробити

Читайте також: Львів заробляє на кожному штрафі за порушення правил паркування від 340 до 680 грн

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів