У Львові вдруге хочуть збудувати автодром

13:22 5 вересня 2021 р.

Фото до новини


Фото: Приклади обладнаних автодромів у місіті Рівне

Для цього 3 вересня створена і подана петиція у Львівську міську раду. Під нею лише за два дні зібрано 140 підписів з 500 необхідних для її розгляду.

На решту голосів на підтримуку петиції її ініціатори мають ще 58 днів, пише Dailylviv.com.

У петиції просять міську владу надати ділянку для занять автоспортом та передати її в користування громадським організаціям та автомобільним клубам, для спорудження майданчика чи автодрому, для занять авто- та мотоспортом.

"Кількість спортсменів зростає з кожним роком, велика кількість людей представляє місто Львів на всеукраїнських і міжнародних змаганнях. Для підвищення своїх навичок та отримання нагород спортсменам потрібні постійні тренування, що не можливо на сьогодні, так, як відведеного місця для цього не існує.

Просимо розглянути петицію і максимально посприяти у розвитку автоспорту у Львові", - йдеться в петиції.

Нагадаємо, що аналогічну петицію Спілка автомобілістів Львівщини подавала у 2019 році.

"У м. Львів на сьогоднІшній день відсутній навчальний автомобільний полігон, де би водії самостійно могли перевірити свої практичні навички в управлінні автомобілем. Єдиний автомобільний полігон, який функціонував до 2017 року та земельна ділянка, розміром 1,6 га, на Пасічній, 49-а, належить містові. та зараз там забудований район, а учні автошколи "Автоград" тепер отримують свої практичні навички у водінні по між будинками.
Стан аварійності у Львівській області свідчить про те, що однією із вагомих причин скоєння ДТП є слабкі практичні навички водіїв", - йшлося в попередній петиції.

Тоді ініціатори петиції конкретизували свої вимоги.

Вони хотіли отримати під автодром ділянку до 2 га у Львові яка би за технічними умовами годилася для облаштування сучасного автомобільного полігону.

Автори петиції пропонували також облаштувати на цій ділянці всі необхідні локації для навчання практиці безпечного водіння автомобіля, як самостійно так і з учнями автошкіл за сучасними стандартами, закріпити цю ділянку для обслуговування і утримання за визначеною ЛМР атошколою чи іншим автомобільно технічним закладом.
 

Але тоді петиція набрала лише 55 голосів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів