У Львові відкрили центр колективного проживання, куди поселятимуть евакуйованих з Херсонщини

14:52 7 червня 2023 р.

Фото до новини

Одночасно у шелтері зможуть перебувати до 70 осіб.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Учора, 6 червня, у Львові запрацював новий Центр колективного проживання для ВПО. Його відкрив Благодійний Фонд «ім. Бориса Возницького» у КП ЛОР.  

Будівля має два поверхи та складається з 17 житлових кімнат, санвузлів, кухні та їдальні на 400 кв.м. Одночасно у шелтері зможуть перебувати до 70 осіб. Загалом упродовж місяця центр може стати прихистком для 200 українців та прийняти понад 1000 осіб на рік. Тут також поселятимуть людей з Херсонщини, евакуйованих внаслідок підриву Каховської ГЕС.

Мешканці прихистку будуть забезпечені харчуванням, необхідними засобами гігієни, одягом тощо, а також отримають фахову інформаційну, психологічну, юридичну та медичну підтримку. 

«В Україні триває повномасштабна війна. Евакуація населення з прифронтових, обстрілюваних та деокупованих територій на Львівщину триває. Область працює над тим, аби забезпечити житлом кожного. Разом з партнерами маємо створити безпечну систему поселення для людей з південних та східних регіонів України, які шукають прихистку, шляхом організації і облаштування спальних місць у пристосованому під всі потреби приміщеннях», – зазначив директор департаменту економічної політики Львівської ОВА Степан Куйбіда.

Довідка

Благодійний Фонд «ім. Бориса Возницького» займається проєктами з відродження та збереження історико-культурної спадщини України. У час великої війни фонд почав постачати гуманітарні вантажі в країну та доставляти їх у регіони, де є найбільша потреба, здійснювати перевезення людей, які потребують допомоги, опікуватись прихистками Львова, а також працювати над забезпеченням необхідними препаратами та обладнанням медичні заклади.

Допоміг облаштувати прихисток «Благодійний фонд «Леруа Мерлен Солідарність». Його створили у жовтні 2022 року французькою благодійною організацією для надання допомоги жителям України у відновленні їх помешкань та соціальної інфраструктури, що були пошкоджені від ворожих атак. 

Наразі фонд допомагає з відновленням 52 об'єктів як приватної, так і комунальної власності. За 8 місяців роботи було надано допомоги на суму понад 1,5 млн евро.

До облаштування будинку долучилися громадські організації, волонтери з регіонів України та Європи, фонди Леруа Мерлен Україна, IOM Ukraine, Première Urgence Internationale - Ukraine, OperationAid , Voznytskyy Foundation , ГІ «Допоможемо разом», БФ «Світлої мрії», Угорська екуменічна служба допомоги, БО «БФ Співдія», «Копійка», ВДНГ і проєкт «Зимова країна», БФ «Карітас Коломия».

На Львівщину прибули перші евакуйовані мешканці Херсонщини: як їхали

У Львові повідомили, скільки можуть прийняти людей зі зони затоплення Каховської ГЕС

Садовий скликає евакуаційну комісію через підрив Каховської ГЕС

Львів готовий приймати українців, які постраждали внаслідок підриву Каховської ГЕС: де поселятимуть

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів