У Львові відкрили фонтан, присвячений Герою України Да Вінчі та всім добровольцям

14:07 21 квітня 2023 р.

Фото до новини

Сьогодні відкрили у Львові фонтан, який присвятити Герою України Дмитру “Да Вінчі” Коцюбайлу та усім добровольцям російсько-української війни.

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, пише Dailylviv.com.

"Струмені води, які пробиваються крізь кортенову сталь, символізують силу духу наших воїнів. Міцнішу за метал та ворожу броню. З цією силою захисники очищають нашу землю від бруду окупантів.

Це Пам’ять, яка завжди буде з нами.

З такого ж металу зроблено Меморіал Героїв Небесної Сотні.

Напис на ньому каже: "Нехай не заіржавіють наші серця".

Дякую Аліні Михайловій та Всеволоду Кожемяку, що були сьогодні з нами!",- наголосив Садовий.

Військовий Дмитро Коцюбайло, більш відомий як «Да Вінчі», загинув 7 березня у бою під Бахмутом. Свого часу він отримав найвищу державну нагороду – звання Героя України і став одним з наймолодших Героїв України. Йому було 27 років.

Реконструкція площі Галицької та фонтану «Кульбаба» тривала з 2019 року. Для повноцінної роботи фонтану сформували чашу, під'єднали воду, встановили освітлення тощо.

На урочисте відкриття завітали представники місцевої та обласної влади, громадськість, а також керівниця медичної служби «УЛЬФ» 1 ОМБ «Вовки Да Вінчі» Аліна Михайлова.

Довідка

У 1880 році на площі Галицькій зʼявилась криниця з фонтаном та скульптурою героїні однойменної балади поета Адама Міцкевича – Світезянки (німфа озера Світязь) авторства польського скульптора Тадеуша Блотніцького (1858-1928). Скульптура була втрачена після Другої світової війни. Орієнтовно після 1970 року тут встановили абстрактну композицію «Кульбаба», роботи львівського художника Олега Микити. Відтепер реконструйований фонтан матиме ім’я Героя України Дмитра Коцюбайла «Да Вінчі».

Людина-символ, людина-хоробрість: у бою загинув Герой України Да Вінчі

За прикладом Да Вінчі: офіцерами ставатимуть без військової освіти, але з бойовим досвідом

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів