У Львові утилізували 8446 відпрацьованих люмінесцентних ламп

10:30 30 листопада 2016 р.

Упродовж цього року від львів’ян прийняли близько 2,5 тонн відпрацьованих елементів живлення (батарейок).

У прес-службі міськради повідомили сьогодні, 30 листопада, що два пересувні екобуси та 95 контейнерів для елементів живлення у Львові продовжують приймати на утилізацію відпрацьовані батарейки та лампи. Як зазначають у ЛМР, упродовж цього року від мешканців міста прийняли близько 2,5 тонн відпрацьованих елементів живлення (батарейок), а також вже утилізували 8446 зібраних відпрацьованих люмінесцентних ламп, що містять ртуть. А після отримання 20 жовтня ліцензії міська лінія з переробки ламп приймає їх і від юридичних осіб, тож станом на кінець листопада зібрали та утилізували 1237 ламп.

Ще в жовтні 2015 року у Львові на базі міської ТЕЦ-2 на вулиці Пластовій, 125 запустили лінію з переробки ртутних енергоощадних ламп. Ця установка – унікальна. Вона є єдиною такою на території України, відтак – готова приймати лампи не лише зі Львова та області, а й з усього західного регіону.

За годину вона переробляє 200 кілограмів відпрацьованих електронних відходів. Цього року в жовтні міністерство екології та природних ресурсів України видало ДП «Боднарівка» ЛКП «Зелений Львів» ліцензію на право здійснення господарської діяльності у сфері поводження з небезпечними відходами. Закупили лінію за грантові кошти ЄС у шведської компанії «МRT».

Із перелік пунктів прийому батарейок та розклад зупинок еко-бусів на грудень можна ознайомитися за посиланням на сайті ЛМР.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів