У Львові успішно працює таксистом хворий на ДЦП переселенець із Донецька (відео)

13:48 5 жовтня 2015 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Роман Кисляк допомагав Майдану, згодом під час війни на власному авто вивозив з-під обстрілів поранених.

«36-річний вимушений переселенець із Донецька уже рік працює таксистом у Львові. А унікальність цієї історії у тім, що чоловік цей хворий на ДЦП», – лаконічно повідомили сьогодні, 5 жовтня, на телевізійному «5 каналі». Подробиці – в його репортажі:

Натомість у «Телевізійній службі новин» каналу «1+1» розповіли про Романа Кисляка:

«У Львові таксист-переселенець з Донбасу став місцевою зіркою, зумівши розпочати життя «з нуля». Роман Кисляк допомагав Майдану, згодом під час війни на власному авто вивозив з-під обстрілів поранених. Уникаючи розправи терористів, був змушений утекти до Львова, де й став найпопулярнішим таксистом у місті.

Історія 35-річного біженця з Донецька вражає. Від народження, маючи складну хворобу - церебральний параліч, чоловік не тільки зумів знайти себе у житті, але й власним прикладом надихнути інших на зміни. До Львова він приїхав близько року тому. Попри тяжку хворобу, на новому місці сидіти склавши руки не хотів. Почав таксувати. 

Чоловік, хоч у Львові його люблять та знають, доволі скромно відповідає: «Я вже звик трошки. Слава Богу, є люди, які замовляють». 

Водійська грамота для Романа не чужа, адже таксував він і в Донецьку. Окрім того був волонтером, вивозив людей з-під обстрілів і завжди чітко знав, на чиєму він боці. Врешті був змушений втікати з рідного міста.

Мати Розповіла розповіла: «Подзвонили друзі і сказали, що його вже розшукують, приїжджали на молитовний Майдан. Рома за секунди зібрав речі, подзвонив у Львів і поїхав».

Замість зруйнованих будинків і пострілів – стіни старої церкви і тиша парку. По сусідству не озброєні бойовики, а монахи. У Львові біженця з Донецька прихистили в одному з монастирів

Історія Романа – яскравий приклад, як інколи дивовижно може змінитися людське життя. Якби трохи більше року назад йому сказали, що він переїде жити до Львова, тут працюватиме таксистом, а ще й мешкатиме на території монастиря, то чоловік просто розсміявся би.

Монахи підсобили не лише житлом, але й роботою. Старий автомобіль, на якому таксував Роман, залишився в Донецьку, тож тут йому допомогли і з транспортом.

Приятель Романа, волонтер при Греко-Католицькій церкві Олег Грабець, розповів: «Він сказав, що працює таксистом. Спершу важко було повірити – як інвалід з ДЦП працює таксистом? Але пару разів дали йому поїздити і побачили, що він добре водить машину, такий має гарний стиль їзди. Каже – хлопці, я роками так заробляв собі на життя. Ми тоді подумали з друзями, знайомими, багато людей підключилося: давайте дамо йому не тільки рибу, але вудку, щоб можна було собі самому рибу наловити». 

Інформація про таксиста-переселенця миттєво поширилася соцмережами. Він став популярним у місті і вже може сам заробляти собі на життя».

Про це рогзповіли в «Телевізійній службі новин» каналу «1+1».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів