У Львові триває конфлікт довкола забудови (відео)

13:34 14 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: vgolos.com.ua

Завтра з приводу неї пікетуватимуть міськраду.


Відео: Автономний Опір

14 січня мешканці вулиць Озаркевича та Шептицького, які потерпають від незаконної забудови, зібрали збори у подвір’ї, де вони нещодавно повалили паркан, яким була ообгороджена знищена пам’ятка архітектури – одна з будівель Народної лічниці імені Митрополита Андрея Шептицького. Участь у зборах взяло близько 60 людей, які очікували, що забудовник здійснить спробу вдруге встановити незаконний паркан під прикриттям міліції

Про це у вівторок із місця подій кореспондент «Socportal.info». За його інформацією, вчора приблизно о 20:00 туди прибуло три екіпажі міліції і ДАІ. Протестувальники розповіли також:

«Міліціонери зібрались складати протокол адміністративного порушення про несанкціоновані збори громадян, проте люди, довівши їм абсурдність таких дій, передумали і вже пошкодували, що з’явились. Активісти змусили показати свої документи міліцейського «тіхаря», який на кожній масовій акції в місті знімає обличчя мітингувальників на камеру».

Разом з міліцією перебував і Артем Комісаров – колишній міліціонер, а зараз – начальник охоронної фірми, яка стереже об’єкт на Озаркевича. Як вдалося з’ясувати, в 2012 році (і, можливо, навіть посьогодні) він був начальником охорони у клубі «Fashion club», де відзначився побиттям людей, котрий належить «свободівцю» Ігорю Кривецькому.

Також варто зазначити, що на своєму офіційному сайті свободівці заявили: «Під час обговорення проблемних питань ми разом із членом Українського товариства охорони пам’яток історії та культури Василем Петриком та громадою дійшли згоди про проведення в понеділок робочої зустрічі із фахівцями та мешканцями вулиці».

Однак мешканці сусідніх зі зруйнованою пам’яткою будинків про жодні зустрічі з депутатами не чули. Жоден «свободівець» на місце зустрічі не з’явився і на контакт з людьми не виходив.

Відтак мешканці настроєні активно боронити свою територію. В середу вони пікетуватимуть міськраду разом з громадськими організаціями. Жоден із них не збирається здаватись і вірить у перемогу справедливості.

Найголовнішим є те, що люди вже не сподіваються на допомогу чиновників і депутатів, і збираються відстоювати свої права власними силами, що обіцяє успішно для них завершитись. Про це інформує сьогодні, 14 січня, «Socportal.info».

Як інформував «ЩЛ», у Львові знищили пам’ятку архітектуризнесли одну з будівель «Народної лічниці» імені Андрея Шептицького, розташовану в охоронній зоні ЮНЕСКО, відтак обласний осередок Українського товариства охорони пам'яток історії та культури закликав пікетувати руйнування пам'ятки архітектури Львові, після чого пікетувальники знесли паркан руйнівника пам'ятки й цілодобово чергують біля зруйнованої пам’ятки.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів