У Львові триває боротьба за звільнення велодоріжок від автомобілів (відео)

12:12 1 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: vk.com

На машини тих, хто зупинився у місцях, відведених для їзди роверистів, чіпляли наліпки «Країна змінюється, а я далі – бидло».


Відео: Західна інформаційна корпорація

Західна інформаційна корпорація розповідає сьогодні, 1 липня, в повідомленні «У Львові автомобілі на велодоріжках позначали наліпками «Країна змінюється, а я далі – бидло»:

«Учора, 30 червня, майже сотня львівських активістів виїхала у своєрідний рейд, щоб перевірити, чи не паркуються автомобілі на велодоріжках. А на машини тих, хто зупинився у місцях, відведених для їзди роверистів, чіпляли наліпки «Країна змінюється, а я далі – бидло».

Також під час рейду боролися і з пішоходами, котрі ходять велодоріжками, як тротуарами. Про це йдеться у сюжеті журналіста перших західноукраїнських новин «Огляд дня» (щобудня о 21:00 на телеканалі ZIK) Роксоляни Остап’юк.

Один із організаторів вело-рейду Маркіян розповідає, що доволі часто доводиться просити у пішоходів, які вперто гуляють там, де мають їздити велосипеди, не ходити по велодоріжках. «Буває так, що, люди на велосипеді зупиняюся: там чи мама з візочком йде, чи просто якийсь пішохід. Тоді я спокійно питаю, чи не могли б зійти з велодоріжки. Звичайно, трапляються такі, що на відріз відмовляються. Мовляв, ні, я туди не піду. Ви їздите по тротуарах, ми будемо ходити по велодоріжках», – розповів Маркіян.

«Найбільше проблем у центральній частині міста. Тут багато водіїв, які паркуються в недозволених місцях – на велодоріжках, які відокремлені від дороги», – вважає співорганізатор рейду Юрій.

На зауваження роверистів більшість порушників реагують із розумінням.

«Слушно. Ну, я взагалі збирався збоку йти. Зараз буду йти збоку, дякую», – реагували перехожі.

Тим часом водіїв, які припаркували автомобілі у забороненому місці, активісти не дочекалися. Однак повідомлення для них залишили – наліпки із написом «Країна змінюється, а я далі – бидло».

Щоправда, окрім такої принизливої наклейки, водії та пішоходи-порушники мають зазнати і юридичної відповідальності за порушення. Водій автомобіля, який зупинився на велодоріжці, повинен сплатити штраф від 255 до 340 гривень. Пішоходи, які ходять велодоріжками, можуть отримати попередження, або ж їм доведеться сплатити від 51 до 85 гривень.

Протягом рейду активісти поспілкувалися майже із сотнею порушників. Наступну таку велоперевірку планують провести уже наступного тижня».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів