У Львові старшокласники вже навчаються в університеті: безпеки життєдіяльності

19:54 22 лютого 2022 р.

Фото до новини

Інструктори університету безпеки життєдіяльності навчають школярів надавати домедичну допомогу та поводитись в надзвичайних ситуаціях.

Курсанти та викладачі Львівського державного університету безпеки життєдіяльності проводять навчання з надання домедичної допомоги та поведінки в надзвичайних ситуаціях для школярів Львівської МТГ. Сьогодні такі знання отримували старшокласники гімназії «Престиж».

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

«У рамках виконання Програми національної спротиву Львівської міської територіальної громади ми навчаємо учнів 9-11 класів стрільби і домедичної допомоги. На базі Львівського державного університету безпеки життєдіяльності для школярів проводяться навчання з поводження в надзвичайних ситуаціях та першої домедичної допомоги. Сьогодні тут є 90 учнів гімназії «Престиж». Також представники цього університету приходять в наші школи. Наша співпраця вже триває близько місяця, відтак загалом цей навчальний заклад забезпечив такими необхідними навиками близько 3000 наших старшокласників. Найближчим часом відповідні навчання пройдуть усі учні 9-11 класів Львівської МТГ», – сказала Леся Васюта, керівниця управління освіти Львова.

«В нашому університеті проводяться навчання учнів старших класів щодо дій в надзвичайних ситуаціях в умовах військової загрози. В нас є три локації, які дозволяють ознайомити школярів з діями під час замінування, евакуації, авіаційних ударів, тощо. Також ми навчаємо правильно надавати першу допомогу потерпілим. Спочатку наші інструктори розповідають, а потім кожен учень має змогу відпрацювати навички на практиці», – розповів Іван Мовчан, проректор Львівського державного університету безпеки життєдіяльності.

Якщо у Львові не буде зв'язку, інтернету, телебачення і радіо, мешканців інформуватимуть через гучномовці патрульної поліції

Вишколи у Львові: навчають стрільби і домедичної допомоги

У Львові храми готові надати приміщення під укриття для ВПО

Зеленський вірить, що не буде війни потужної і широкої ескалації з боку Росії проти України

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів