У Львові ремонтують дорогу методом холодного ресайклінгу

17:00 26 липня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

На ділянці вулиці Наукової від вулиці Стрийської до вулиці Тролейбусної проводять поточний ремонт дорожнього покриття методом холодного ресайклінгу.

Про це повідомили в п’ятницю, 26 липня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли подробиці: «Роботи виконує підрядна організація ТзОВ «Автомагістраль Південь» на замовлення Франківської районної адміністрації. Вартість робіт – 11,57 млн. гривень, а площа – 10 149 квадратних метрів».

«Підрядник проводить ремонт дороги методом холодного ресайклінгу з використання рециклера асфальту. Це сучасне обладнання, яке «перемелює» старе покриття, змішує його з цементом, бітумом і перетворює в надійну основу, на яку потім наноситься верхній шар покриття», – поінформували також у міськраді.

Голова Франківської районної адміністрації Орест Тимчишин зазначив: «Ця ділянка вулиці Наукової не було відремонтована до чемпіонату Європи з футболу 2012 року 2012, коли проводився ремонт ділянки від вулиці Тролейбусної до вулиці Кульпарківської. Відповідно вона була в незадовільному стані і на цей рік був передбачений поточний ремонт ділянки від вулиці Тролейбусної до вулиці Стрийської».

Орест Тимчишин також розповів: «Коли ми почали готувати технічне завдання на тендер, то було з’ясовано, методом шурфування, що на цій ділянці вулиці в неналежному стані знаходиться основа дороги. Відповідно, якщо б ми просто відремонтували верхній шар покриття, а основу ні, то з огляду на її стан, ніхто б не давав гарантії як довго все простоїть в нормальному стані».

Голова Франківської районної адміністрації також поінформував: «Тому було прийнято рішення при проведенні поточного ремонту застосувати технологію регенерації покриття. Тобто, старе покриття перемелюється і за допомогою машини рециклера воно змішується з цементом, бітумом і перетворюється в надійну основу, на яку потім наноситься верхній шар покриття. Впродовж трьох днів, з 25 до 27 липня, на цій ділянці працює рециклер, який перемішує старе покриття, цемент, бітум, які необхідні для того, щоб старе покриття стало надійною основою».

Керівник проекту ТзОВ «Автомагістраль Південь» Андрій Кузьмич відзначив: «Зараз ми виконуємо розпушування існуючого асфальто-бетонного покриття. Наступним етапом буде влаштування основи – регенерація асфальто-бетонного покриття за технологією холодного ресайклінгу із додаванням нового матеріалу – цементу і емульсії. Далі влаштуємо вирівнюючий шар асфальто-бетонного покриття товщиною три та п’ять сантиметрів верхнього шару покриття на модефікованому бітумі. Працюємо по графіку. Плануємо все закінчити вчасно за сприятливих погодних умов».

Андрій Кузьмич також розповів: «Технологія холодного ресайклінгу не є чимось новим для України. У нас вона застосовується вже впродовж 10 років. Її перевага у тому, що ми використовуємо існуюче асфальто-бетонне покриття, і це здешевлює витрати на влаштування основи. Тому ця технологія є перспективною для використання».

«За інформацією Франківської районної адміністрації, поточним ремонтом дороги на вулиці Науковій (від вулиці Стрийської до вулиці Тролейбусної) передбачено розпушування дорожнього одягу, проведення регенерації дорожнього одягу (процес ремонту шляхом зняття пошкоджених частин дорожнього покриття механічної переробки та заміни існуючого дорожнього покриття із додаванням додаткових сумішей для відновлення його властивостей), влаштування покриття з гарячих сумішей на бітумо-модифікованих добавках, влаштування покриття на інших ділянках покриття, заміна бордюра, влаштування додаткового дощоприймача. Після облаштування верхнього шару дороги буде нанесено розмітку», – поінформували також у міськраді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів