У Львові п'яний водій без страхового полісу вчинив зіткнення з двома автомобілями і втік

10:29 22 травня 2022 р.

Фото до новини

На 25-річного керманича інспектори патрульної поліції склали адміністративні матеріали за чотирма порушеннями.

Про це повідомила патрульна поліція Львівської області, пише Dailylviv.com.

Напередодні, близько 22-ї години, патрульні отримали повідомлення про ДТП на вулиці Хвильового у Львові. Керманич допустив зіткнення з автомобілями Volkswagen Passat і Skoda Superb та втік з місця пригоди. 

Прибувши на місце події, патрульні почали обстежувати прилеглі території. Неподалік поліціянти виявили автомобіль Renault Laguna, який мав механічні пошкодження. Його власник, 25-річний мешканець Львівщини, мав очевидні ознаки алкосп‘яніння. Чоловік погодився пройти огляд на стан сп‘яніння за допомогою алкотестера Drager. Результат — 1,67 проміле.

На керманича інспектори склали адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортним засобом в стані сп'яніння), ст. 124 (Порушення ПДР, що спричинило ДТП), ст. 122-4 (Залишення місця ДТП) та за ч. 1 ст. 126 (Відсутність обов‘язкового страхового полісу цивільно-правової відповідальності) КУпАП.

В Україні була пропозиція запровадити кримінальну відповідальність за водіння автомобіля при середньому, сильному, важкому і умовно-смертельному алкогольному сп'янінні та аналогічному стану наркотичного чи іншого сп'яніння.

Ще 1967 році відповідно до Методичних вказівок МОЗ для практичної експертної роботи була рекомендована така орієнтовна схема для визначення ступеню алкогольної інтоксикації: відсутність впливу алкоголю - до 0,5 проміле; легка ступінь сп'яніння - 0,5 - 1,5 проміле; середня ступінь сп'яніння - 1,5 - 2 проміле; сильна ступінь сп'яніння - 2 - 3 проміле; важке отруєння - 3 - 5 проміле (при концентрації алкоголю в крові понад 3 проміле може настати смерть); смертельне отруєння понад 5 проміле.

В ДТП на Львівщині постраждав одесит і його пасажири

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів