У Львові прокладають велодоріжку на вулиці Княгині Ольги

10:00 10 жовтня 2018 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У міськраді запевнили: «Якщо сполучити велодоріжки на вулицях Княгині Ольги й Сахарова, то ми отримаємо трансміську магістраль».

Як повідомили в середу, 10 жовтня, в прес-службі Львівської міськради, директор «Інституту просторового розвитку» Олег Шмід розповів: «Уже сьогодні на вулиці Княгині Ольги розпочнеться прокладання нових велодоріжок і капітальний ремонт тротуарів. Наступними будуть вулиці Сихівська і проспект Чорновола».

У міськраді також поінформували: «У рамках проекту цьогоріч передбачається зробити велодоріжку на вулиці Княгині Ольги обабіч руху транспорту на п’ять кілометрів (по 2,5 кілометра в обох напрямках). Разом із велодоріжками проводитиметься ремонт тротуарів, паркувальних місць, можливо, будуть нові автобусні платформи, якщо велодоріжка проходитиме біля громадського транспорту».

Директор ЛКП «Інституту просторового розвитку» Олег Шмід запевнив: «Велодоріжки стануть ланкою трансміської веломагістралі. У нас розвинена велоінфраструктура на вулицях Науковій і Володимира Великого. Якщо сполучити велодоріжки на вулиці Княгині Ольги, а потім на Сахарова, то ми отримаємо трансміську магістраль. Тоді залишаться лише «білі плями», які потрібно буде «залатати».

«Масштаби проекту можуть сягнути тієї межі, що велодоріжкою сполучатиметься частина міста з  Брюховичами. Для його реалізації потрібно багато малих проектів. Таким є капітальний ремонт на вулиці Княгині Ольги, який максимально наблизить «Інституту просторового розвитку» до головної мети. Олег Шмід зазначає, що цей проект не є цілісним планом прокладання велодоріжок по всьому місту, це швидше ідея, яка тягне за собою інші», – поінформували також у міськраді.

«На весь проект спрясовано 20 мільйонів гривень. Більше затрат вимагає капітальний ремонт тротуарів, аніж прокладання велодоріжок. дві третини коштів підуть на хідники», – повідомили в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів