У Львові представили детальний план території ринку «Шувар»

11:30 27 червня 2019 р.

Фото до новини


Фото: lvivrada.gov.ua

У Львові відбулося громадське слухання проекту детального плану території у районі вулиці Хуторівка.

Про це повідомили на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради, де також розповіли: «Замовником ДПТ є управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування ЛМР, розробником – ТзОВ «Укрдизайнгруп».

Керівник ТзОВ «Укрдизайнгруп» Ігор Кузьмак зазначив: «Упроекті опрацьовано планувальне рішення використання та забудови території площею 37 га. Проект зроблено на підставі рішення виконавчого комітету ЛМР №719 від 12 серпня 2016 року та №1053 від 28 вересня 2018 року».

Ігор Кузьмак розповів про те, у чому полягає проект ДТП: «Передусім, поставлені високі стандарти екологічності цього об’єкту. Тому проект передбачає очищення русла річки Зубри. Замовник поставив завдання, щоб відразу зробити благоустрій прилеглих територій, які межують зі сусідніми кварталами»

Керівник ТзОВ «Укрдизайнгруп» зазначив: «Проект матиме свою «родзинку». Оскільки це закрита територія, яка працює певний період часу, мешканцям доводиться долати великі відстані, щоб дістатися з одного кварталу до іншого. Для того, щоб скоротити транспортні походи людей через ці території, його розробники пропонують збудувати дворівневу естакаду. Вона виконуватиме роль пішохідної променади, що з’єднуватиме два житлових райони – зі сторони Сихова і зі сторони вулиці Луганської».

Ігор Кузьмак повідомив також: «Окрім того, розробники ДПТ пропонують звільнити великі вантажні потоки з вулиць Стрийської та Хуторівки, проектуючи нову вулицю – від вулиці Вернадського до Шувару. Таким чином розвантажать загальноміську магістраль від великої кількості автомобілів. Проект передбачає також впорядкувати і розвести функціональні потоки на території ринку: окремо буде вантажний транспорт зі своєю логістикою, а всередині ринку залишаться лише пішоходи та легковий транспорт.

«За словами Ігоря Кузьмака, основне, чого планують досягнути завдяки впровадженню цього ДПТ, -– підвищеної безпеки та екологічності, зручності і комфортності. На завершення слухань провідний спеціаліст сектору громадських слухань відділу громадського партнерства управління «Секретаріат ради» ЛМР Зоряна Папіж повідомила, що письмові зауваження та пропозиції до проекту детального плану території можна подавати до 12 липня 2019 року включно до управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування ЛМР через Центри надання адміністративних послуг або як електронне звернення», – поінформували також на порталі депутатів Львівської міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів