У Львові поставили першу гумову берлінську подушку

13:31 10 жовтня 2021 р.

Фото до новини

Перша у Львові гумова берлінська подушка з'явилася у Львові на вулиці Інструментальній (дорога до школи 81).

Про це інформує ГО "Зручне місто", пише Dailylviv.com.

За повідомленням ГО, нещодавно міська комісія з безпеки дорожнього руху підтримала звернення ГО "Зручне місто" щодо встановлення берлінської подушки на вулиці Лінкольна, 1-3, де авто збило двох дітей на переході. Тоді в районі стане на ще одну подушку більше.

"Особливістю такого засобу заспокоєння руху є те, що легкові авто пригальмовують, а автобус бере її "між колеса" і не підстрибує. Так само не підстрибує двоколісний транспорт. Таким чином берлінська подушка значно краща за лежачих поліцейських",- наголошують у повідомленні.

У 2017 році Львівська міськрада повідомляла, що на вулиці Голубця встановлена берлінська подушка, але на фото, яке ілюструвало цю новацію, зображено лише помальовану у червоний колір бруківку.

«Вулиця М. Голубця розташована в складних рельєфних умовах, тому була справжнім випробуванням в плані водовідведення. Вулиця М.Голубця запланована як вулиця спільного використання. Вона стала ще одною ланкою львівської веломережі (велошлях з Майорівки до Винників). Для заспокоєння руху використано новий для Львова технічний засіб – «берлінська подушка», який дуже ефективний в плані зниження швидкості. У той же час велосипедисти і візочки мають простір оминути цю подушку. Шість таких подушок встановлено вздовж тої частини вулиці, що ремонтується. У багатьох місцях зроблені розширення, щоб автівки могли там паркуватися, не перешкоджаючи рухові на дорозі», - зазначали тоді в ЛКП «Інститут просторового розвитку».

Довідка

Берлінська подушка (англ. speed cushion) — засіб зниження швидкості руху приватних авто. Складається з кількох штучних нерівностей, що розташовані посеред проїжджої частини з проміжками між ними. Ширина цих елементів є такою, що приватні авто змушені пригальмовувати і виїжджати на підвищення однією стороною. В той же час, спецтехніка та автобуси, що мають більш широку колісну базу просто пропускають цю нерівність між колесами, що не впливає на їхній рух. Також таку штучну нерівність без зупинки можуть об’їжджати двоколісні транспортні засоби.

У Львові облаштували підвищений пішохідний перехід

Табло автобусів АТП №1 дезінформують львів’ян

У Львові з’явився велосвітлофор

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів