У Львові створять «Інститут просторового розвитку»

17:20 14 липня 2016 р.

Фото до новини


Фото: hromadske.lviv.ua

Нове комунальне підприємство займатиметься створенням громадських просторів, скверів, проектуванням доріг та вулиць.

На сесії Львівської міської ради створили «Інститут просторового розвитку», який постане на базі комунального підприємства «Відділ архітектурно-проектних робіт та оцінки землі» і складатиметься з чотирьох відділів, які займатимуться архітектурно-проектними роботами, проектуванням доріг і вулиць, створенням громадських просторів та оцінкою землі. Передбачається, що в майбутньому назву підприємства змінять, а також розширять сфери його діяльності. Ініціатор створення «Інституту просторового розвитку», депутат ЛМР від фракції «Об’єднання «Самопоміч» Олег Шмід розповів:

«Безпека та комфорт для усіх мешканців – саме це стане результатом діяльності новоствореного Інституту. Вулиці проектуватимуться таким чином, аби вони були зручними для усіх категорій: для пішоходів, учасників руху, велосипедистів, людей з особливими потребами. Для тих, хто паркують автомобілі, живуть там чи працюють. Всі ці сфери, на які буде поділена вулиця, не повинні перетинатись і один одному заважати.

У мерії вже працюють над новітніми дизайнами вулиць. До прикладу, вулиця Садова. Поки що роботи там тривають. Ми презентували проект громаді – це проект комфортної вулиці. Зараз працюємо також над вулицею Степана Бандери».

Інститут підпорядковуватиметься департаменту містобудування Львівської міськради, який і призначитиме керівника. Наразі відомо, що на підприємстві працюватимуть керівник управління адміністрування, будівництва та розвитку інфраструктури ЛМР Олександра Сладкова, співробітник департаменту розвитку Олександр Шутюк та інженер ЛКП «Львівавтодор» Ігор Могила.

Про це повідомили сьогодні, 14 липня, на сайті «Громадського телебачення».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів