У Львові оголосять конкурс на крематорій

13:59 24 квітня 2020 р.

Фото до новини

Сьогодні, 24 квітня, на засіданні виконавчого комітету прийняли рішення оголосити два архітектурні конкурси, зокрема, на облаштування приміщень крематорію на Голосківському цвинтарі, а також залу прощання на Янівському кладовищі.

Про це інформує пресслужба ЛМР.

«Це має бути будівля з точки зору естетики й функціоналу досконалою, адже там проводжатимуть людей в останню дорогу. Сьогодні на ранковій нараді ми говорили про приміщення, які є на Янівському кладовищі, щоб там при вході з лівого боку також провели архітектурний конкурс, перепланували це все і зробили там залу для прощання. Я пропоную внести зміни у рішення виконкому та провести два архітектурні конкурси: на крематорій, а також на облаштування відповідних приміщень на території Янівського кладовища», — зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Прийняте рішення про оголошення відкритого архітектурного конкурсу на пошук кращої проектної пропозиції крематорію на Голосківському кладовищі, а також пропозиція провести архітектурний конкурс щодо будівлі на Янівському кладовищі, зокрема при вході на цвинтар, в якій планується облаштувати меморіальний центр, де родичі та близькі померлих зможуть попрощатися. Власне, обидві будівлі: і крематорію, і меморіального центру, — мали би бути в одній стилістиці.

Що стосується будівлі крематорію, то це — непроста будівля, технічне завдання по її проектуванню вимагає певного часу, тому, починаючи від дії сьогоднішнього рішення виконавчого комітету, ми будемо збирати організаційний комітет і шукати найбільш достойних членів журі цього конкурсу, а також напрацьовувати чітку архітектурну типологію, для того, аби задати єдині параметри для проектування усім учасникам конкурсу", — розповів головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Орієнтовно, конкурс планують оголосити на початку червня. До того часу місто напрацьовуватиме специфіку об’єктів.

«Ділянка під крематорій відома, в нас розроблений детальний план, що включає можливі заїзди. Поблизу тієї ділянки немає ні житлових будинків, ні громадських, це — абсолютно потрібне рішення з точки зору санітарних норм. Для міста питання крематорію назріло вже давно. Якщо Львів буде одним із перших міст в Україні, то це стане добрим прикладом для всіх», — додав Антон Коломєйцев.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів