У Львові немає комендантської години, - Садовий відповів Козицькому

18:02 10 квітня 2020 р.

Фото до новини

Міський голова Львова Андрій Садовий заперечив запровадження у Львові комендантської години. Він не почув звернення голови Львівської обласної державної адміністрації Максима Козицького.

"Прохання до представників ЗМІ. Не поширюйте фейкову інформацію про введення на території Львова комендантської години, чи будь-яких інших додаткових обмежень! Місто живе в режимі карантину: на вулицю варто виходити лише при необхідності і обов’язково у масці. Сьогодні на Гарячу лінію міста було понад 300 звернень. Магазини, аптеки та інші заклади працюватимуть в режимі карантину, як це було протягом останнього місяця. Бережіть себе та рідних", — прокоментував мер Львова Андрій Садовий у Фейсбуці.

А вчора, 9 квітня, голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький звернувся до мешканців Львівщини з такими словами: "Звертаюся до кожного мешканця Львівщини! До кожного без винятку! Прошу Вас утриматись від пересування і перебування у громадських місцях на цих вихідних. Від 13:00 суботи до 6 ранку понеділка. Ці обмеження вводяться задля збереження нашого з Вами здоров’я та мінімізації поширення захворюваності серед населення! Будьте здорові і залишайтесь вдома".

Отже, або обласна влада не порозумілася з владою міською у Львові. Або міський голова Львова Андрій Садовий не почув голову Львівської обласної державної адміністрації Максима Козицького. 

Сьогодні Львівський обласний військовий комісаріат повідомив, що "у зв’язку з великою кількістю звернень громадян до обласного військового комісаріату про запровадження комендантської години у Львівській області з 13:00 години суботи до ранку понеділка повідомляємо, що комендантська година запроваджується у випадку введення військового стану або ж надзвичайного стану на території держави або окремих областей. Інформація облдержадміністрації носить рекомендаційний характер і закликає до свідомості громадян залишатись вдома і дотримуватись заходів пов’язаних із поширенням вірусної інфекції".

Підтверджено 2 511 випадків COVID-19  в Україні станом на ранок 11 квітня.

У Львові карантин зіпсував настрій більше половини молоді.

Обсервація у спеціальних закладах стає обов'язковою для всіх, хто прибуває в Україну з-за кордону.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів