У Львові карантин зіпсував настрій більше половини молоді

17:03 10 квітня 2020 р.

Фото до новини

За результатами опитуванням Інституту міста "Як молодь Львова проводить карантин?" найбільше пригнічує молодих людей відсутність можливостей для подорожі.

Карантин негативно вплинув на емоційно-психологічний настрій молоді. 52,9% опитаних зазначили про його погіршення. Ще чверть молоді – 22,6% – відповіли, що їхній емоційний стан не змінився.

Упродовж самоізоляції дівчата є дещо більш емоційно нестабільними, ніж хлопці: 56% дівчат vs 50% хлопців вважають, що їхній психологічний стан погіршився. А хлопці (27%) зберігають більшою мірою спокій, ніж дівчата (19%)

Що спричиняє погіршення емоційно-психологічного настрою? 

1. Відсутність можливостей для подорожі – 86%. Що старший респондент(ка), то більшою мірою цей фактор пригнічує їх. .  

2. Відсутність живого спілкування з друзями, рідними – 77%, що найбільше, з-поміж інших вікових категорій, вражає підлітків віком 14-17 років (85%). 

3. Відсутність звичного навчального/робочого графіку – 75%. 

Серед інших причин, що засмучують молодь, зазначено нестачу різноманітності практик відпочинку (кафе, театри, кінотеатри тощо – 65%), закриття власного бізнесу – 22% (що вказує на потребу у розробці місцевої стратегії підтримки малого та середнього бізнесів у Львові). 

Страх за рідних, які можуть опинитися у групі ризику захворюваних, має чверть молоді (24%). 

Більше страждають з цього приводу дівчата (29%), ніж хлопці (19%), а також молодь 18-22 роки (21%) та 28-35 років (33%). 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів