У Львові моніторингові групи складають адмінпротокол за порушення карантинних заходів з другого разу, - ЛМР

12:53 12 березня 2021 р.

Фото до новини

Моніторингові групи, які створені у кожній районній адміністрації Львова, працюватимуть з 10 до 21 години.

З огляду на зростання кількості хворих на коронавірус моніторингові групи з перевірки суб'єктів господарювання щодо дотримання всіх карантинних заходів посилюють свою роботу. На порушників складають протоколи і скеровують їх до суду. Як повідомила Ірина Маруняк, з 1 січня цього року і до сьогодні складено 85 протоколів на порушників карантинних норм.

Про це повідомляє пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.

«Станом на зараз ми посилили роботу моніторингових груп, у зв’язку з тим, що маємо зростання кількості хворих на коронавірус. Нагадаю, що моніторингові групи створені у кожній районній адміністрації. Групи працюють у дві зміни. Перша зміна працює з 10.00 год і до 15.00 год, а друга з 15.00 год і до 21.00 год. До складу цих груп входять представники районних адміністрацій, поліція і представники Держспоживчслужби.

Моніторингові групи обходять об'єкти торгівлі, кафе, заклади громадського харчування та ін., і перевіряють їх на предмет дотримання правил карантину.

Найпоширеніші порушення — це відсутність масок, рукавичок. Також зафіксована роботу об'єктів торгівлі і закладів громадського харчування після 22.00 год — це також порушення вимог, які діють в час карантину", — розповідає Ірина Маруняк.

За її словами, на виявлені порушення складають протоколи. Так з 1 січня і до сьогодні, 12 березня, складено 85 протоколів. Ці протоколи скеровані до суду. Штраф за порушення, відповідно до чинного законодавства, становить 17 тис грн на юридичну особу.

«Натомість, коли є незначні порушення — відсутність рукавичок, або маску натягли лише тоді, коли зайшли з перевіркою, тоді моніторингова група дає попередження, і через день-два заходить з черговою перевіркою. Якщо знову є порушення, то тоді складають протокол. Моніторингові групи будуть працювати на вихідних і з наступного тижня, адже на сьогодні дуже важливо, щоб усі дотримувалися правил карантину — дистанція, маски, рукавички, щоб були наявні дезінфекційні засоби", — пояснила посадовиця.

18 млн грн з бюджету Львова скерували на розгортання резервних ліжок у лікарнях міста

Нова керівниця міського управління охорони здоров’я Львова починала медсестрою

Львівщина на п'ятому місці за кількістю нових випадків захворювання на коронавірус

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів