У Львові квартири площею від 60 квадратних метрів оподатковуватимуть з 2017 року, – ЛМР

17:28 14 січня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Для власників чи співвласників квартири площею понад 300 квадратних метрів, чи будинку, площею понад 500 квадратних метрів, сума податку, розрахована відповідно до Положення, збільшується на 25 тисяч гривень на рік за кожен такий об’єкт нерухомості.

«Рада внесла зміни до Положення про податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Ними передбачено привести його у відповідність до норм чинного законодавства», – повідомили сьогодні, 14 січня, «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, де також розповіли подробиці:

«Основні зміни передбачають зменшення пільги оподаткування з 80 до 60 квадратних метрів для квартир та зі 160 до 120 квадратних метрів – для будинків. Якщо ж людина має у власності і квартиру, і житловий будинок, то для неї встановлять пільгу 180 квадратних метрів (замість колишніх 200 квадратних метрів). Таким чином, мешканець буде сплачувати лише за зайву площу.

Також для власників чи співвласників квартири площею понад 300 квадратних метрів, чи будинку, площею понад 500 квадратних метрів, сума податку, розрахована відповідно до Положення, збільшується на 25 тисяч гривень на рік за кожен такий об’єкт нерухомості. За цими змінами мешканці міста сплачуватимуть податок уже з 2017 року.

Нагадаємо, цьогоріч львів’яни платитимуть за старими ставками, затвердженими на початку минулого року. Таким чином, пільга оподаткування для власників квартир становитиме 80 квадратних метрів, індивідуальних будинків – 160 квадратних метрів, а також квартир і будинків – 200 квадратних метрів».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів