У Львові комісія з надзвичайних ситуацій продовжила посилений карантин (відео)

15:41 4 лютого 2022 р.

Фото до новини

У Львові продовжать діяти посилені карантинні обмеження, впроваджені минулого тижня. Відповідне рішення сьогодні, 4 лютого, прийняла міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, у зв’язку зі збереженням високого рівня захворюваності.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

«Щойно завершилось засідання міської комісії ТЕБ і НС. Ми заслухали доповіді керівника управління охорони здоров’я, керівників житлово-комунального блоку. Станом на сьогодні маємо такі показники: рівень госпіталізації з Covid-19 у міських медичних закладах становить 32% – він не суттєво зріс від початку тижня та коливається в межах 2-3%. Ми продовжуємо спостерігати значну захворюваність серед дітей. Фактично, сьогодні в дитячій лікарні на Орлика та в «Охмадиті» перебуває, відповідно 80 та 81 дитина. На попередньому засіданні комісії ми приймали рішення про розгортання ще 50 ліжкомісць у лікарні на Орлика, відтак у цих двох лікарнях є по 150 місць.

Також за вчора ми зафіксували значну кількість нових випадків Covid-19 – 1960. Протягом останніх трьох тижнів ця цифра залишається на достатньо високому рівні.

Також на сьогодні маємо свіжу інформацію щодо водіїв. 19 водіїв мають або підтверджений коронавірус, або підозру на нього, а відтак перебувають на самоізоляції або лікуванні. Серед комунальних працівників ця частка становить близько 13%. Хоча є деякі комунальні підприємства або підприємства, які забезпечують життєдіяльність міста, зокрема у сферах теплопостачання, водопостачання або прибирання, де відсоток захворюваності є достатньо високим – 20-30 або навіть 35%», - розповів перший заступник – заступник міського голови з економічного розвитку Андрій Москаленко.

Він додав, що у зв’язку з високими показниками захворюваності, для представників бізнесу продовжать діяти ті обмеження, які були запроваджені минулого тижня.

Зокрема:

  • робота закладів громадського харчування можлива за умови повної вакцинації або негативного тесту (працівники та відвідувачі);
  • робота непродовольчих ринків можлива за умови повної вакцинації або негативного тесту (працівники та відвідувачі);
  • робота продовольчих ринків можлива за умови повної вакцинації або негативного тесту (працівники);
  • робота спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів можлива за умови повної вакцинації або негативного тесту (працівники та відвідувачі);
  • приймання відвідувачів в закладах розважальної діяльності та проведення масових заходів можливі за умови повної вакцинації та негативного тесту (організатори та відвідувачі);
  • заборонено роботу дитячих розважальних закладів.

«Наступний тиждень ще маємо бути у карантинних обмеженнях. Бачимо, що на сьогодні динаміка поширення є високою, і ще не спостерігаємо динаміки спаду, тому закликаємо всіх бути максимально обережними», - акцентував Андрій Москаленко.

Пік захворювання на коронавірус: на Львівщині повідомили термін

Нові обмеження через коронавірус на Львівщині: почнуть зі шкіл

МОЗ заявило, що коронавіруси – це велика родина респіраторних вірусів

Львівщина знову антилідер коронавірусного рейтингу

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів